Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Het tijdperk dat er nog genoeg domeinnamen vrij registreerbaar waren, is allang voorbij. De beste domeinnamen waren voor het jaar 2000 al weg. Het kiezen van een goede domeinnaam is erg belangrijk. In dit artikel breng ik een aantal tips aan het licht.

Extensies

Extensies voor je domeinnaam. Je hebt de keuze uit verschillende extensies zoals .nl, .com, .eu, .net of .info. Bij het aanvragen van je domeinnaam kan het heel belangrijk zijn dat je een domeinnaam met meerdere extensies aanvraagt. Maar waarom?

Wil je in de toekomst jouw product of dienst ook in het buitenland verkopen, dan is het verstandig om ook buitenlandse extensies te hebben. Door verschillende extensies te hebben voorkom je dat concurrenten er misbruik van kunnen maken. Domeinkapers en -handelaren proberen nog steeds de beste domeinnamen te vinden.

 

Gevaar ligt op de loer

Mediq N.V. (een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen, medische instrumenten en medische middelen) is het een keer overkomen. Een particulier had mediqpharmaceuticals.nl geregistreerd als domeinnaam. De domeinnaam kwam wel heel erg overeen met de bedrijfsnaam Mediq Pharmacy. Uit onderzoek bleek dat de bedrijfsnaam Mediq Pharmacy eerder geregistreerd werd dan de domeinnaam mediqpharmaceuticals.nl. De domeinnaam werd geblokkeerd*.

Marketing

Zoekmachines tonen de meest relevante websites als eerste. De domeinnaam maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Het is daarom ook verstandig om relevante keywords in je domeinnaam te verwerken. Neem bijvoorbeeld de domeinnaam autokopen.nl. Als je in Google de zoekterm ‘auto kopen’ intypt, staat autokopen.nl op de eerste positie. Dit komt mede door de zoekterm die in de domeinnaam staat vermeld.

Domeinnaam: kopen of zelf verzinnen?

De domeinnamen in Nederland raken op. De markt raakt verzadigd. Als je op zoek bent naar een domeinnaam, kun je twee dingen doen. Je koopt een bestaande domeinnaam over of je wordt creatief en bedenkt er zelf één. Domainr is een tool die je helpt bij het vinden van een domeinnaam.

Het kopen van een domeinnaam kan ook zijn voordelen hebben. Stel, u verkoopt rolgordijnen. Dan is het kopen van de domeinnaam rolgordijnen.nl of rolgordijn.nl wellicht een goed idee.

* Bron: www.domjur.nl

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!