Communicatie op het internet is openbaar, alles kan onderschept worden. Met een SSL-certificaat gaat het verkeer op jouw website via een versleutelde verbinding, dit betekent dat je je website met een SSL-certificaat extra beveiligd. Daarnaast beïnvloedt het de positie bij Google, dit betekent dat je website voorrang krijgt op websites van concurrenten die geen SSL-certificaat geïnstalleerd hebben. Websites die een SSL verbinding geïnstalleerd hebben kun je herkennen aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk van je browser.
De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding voor het verkeer op je website. Voor websites die gevoelige informatie opvragen of communiceren via de website is een SSL-certificaat absoluut van belang, echter ook websites die deze gegevens niet gebruiken op de website kan een SSL-certificaat geen kwaad.
Voor bedrijven die een website in beheer hebben is veiligheid vaak niet de eerste prioriteit.
Bij ons staat veiligheid voorop, dit betekent dat wij dagelijks bezig zijn met het beveiligen van al onze servers zodat we de kans zo klein mogelijk maken dat onze klanten gehackt kunnen worden. Een SSL-certificaat is een advies die wij moeten geven aan onze klanten om als extra veiligheidsmiddel toe te voegen aan je website. Bij elke website, die online te vinden is op het internet, bestaat er een kans dat deze gehackt kan worden. Het toevoegen van een SSL-certificaat helpt ervoor te zorgen dat data op je website veilig wordt overgedragen. Of het nu gaat om het invullen van een formulier of het bestellen van een product, het is van groot belang dat de veiligheid van jouw website en bezoekers gegarandeerd worden.
Welke certificaten kunnen wij voor jou aanvragen
Uitgebreide validatie én groene adresbalk – Voor webshops, banken en andere commerciële websites ( Uitgebreide validatie )
De bezoeker ziet in zijn browser de aanduiding https, het slotje, een groene adresbalk en de naam van de aanvrager om de extra validatie aan te duiden. In het certificaat zelf kan de bezoeker de volledige bedrijfsgegevens vinden en zo de identiteit van de website verifiëren.
- Extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgegevens
- Controle domeinnaamhouder, bedrijfsgegevens én aanvrager
- Meer vertrouwen: hogere omzet
- Hoger in Google bij het gebruik van SSL.
Validatie zonder groene adresbalk – Voor publieke websites zonder commerciële functie ( Organisatie validatie )
Wanneer wij dit certificaat moeten aanvragen, moeten alle gegevens van het bedrijf overeen komen met de KvK. Als deze gegevens overeen komen, wordt het certificaat uitgegeven. Een SSL-certificaat met een Organisatie validatie zal een bevestiging bevatten dat de eigenaar geverifieerd is, dit zal extra vertrouwen uitstralen in vergelijking met het certificaat Domein validatie.
- Beveiligde verbinding, herkenbaar aan het slotje
- Controle van bedrijfsgegevens
- Snelle levering
- Hoger in Google bij het gebruik van SSL
Validatie zonder groene adresbalk – Beveiligde verbinding voor niet-publieke websites ( Domein validatie )
Validatie zonder groene adresbalk is de goedkoopste en snelst leverbare SSL-certificaat die er is. Vanwege de snelle levering en vrij beperkte kosten is dit het populairste SSL-certificaat bij bedrijven die gebruik maken van een kleinere website. De bezoeker ziet in zijn browser wel de aanduiding https + het bekende slotje. De bedrijfsnaam van de aanvrager wordt niet mee genomen in het certificaat en ook niet meegenomen in de adresbalk.
- Beveiligde verbinding, herkenbaar aan het slotje
- Hoger in Google bij het gebruik van SSL
Wil je meer informatie over SSL en hoe wij dit voor jou kunnen regelen? Neem dan contact met ons op!