Deze onderdelen bepalen de prijs van een maatwerk website

Als je als ondernemer op zoek bent naar een webbureau voor je nieuwe website zijn er verschillende onderdelen die je kritisch onder de loep neemt. Je wilt weten welke kwaliteit het bedrijf kan leveren, of de service die het bedrijf biedt aansluit bij jouw verwachtingen en of het bedrijf wel beschikt over voldoende ervaring om jouw gloednieuwe website te ontwikkelen. Een ander belangrijk onderdeel, dat doorslaggevend kan zijn én per bedrijf enorm kan verschillen, is de prijs van een maatwerk website.

Prijzen voor maatwerk websites zijn afhankelijk van vele factoren. Welke functionaliteiten heeft je website nodig? Hoeveel pagina’s wil je op maat laten ontwerpen? En maak je je keuze voor de korte of langere termijn? Allemaal vragen die van toepassing zijn op de investering die je uiteindelijk doet voor je nieuwe website. Om je op weg te helpen bij je keuze gaan we in dit artikel dieper in op prijsbepalende onderdelen bij een nieuwe website.

1) Complexiteit van de website

Binnen het begrip “maatwerk website” zijn de mogelijkheden eindeloos. Uiteraard hangt het aantal functionaliteiten dat je wenst en de complexiteit daarvan samen met een stijgend prijskaartje. Zie jij je website als een online visitekaartje met daarop je bedrijfsinformatie en wat foto’s? Dan ben je voor een heel ander bedrag klaar dan wanneer je een specifieke koppeling nodig hebt, bijvoorbeeld met een extern systeem dat de reserveringen van jouw hotel beheert.

Beschikt het personeel van het webbureau over de juiste vaardigheden om al jouw technische wensen te realiseren? Dan zullen de prijzen die dat bedrijf hanteert ook hoger liggen in vergelijking met een bedrijf dat zich beperkt tot de ‘basisvaardigheden’ van webdeveloping. Het ene bedrijf richt zich dan ook op de intensieve, langdurige projecten, terwijl het andere bedrijf wekelijks veel meer websites oplevert die technisch minder ingewikkeld in elkaar zetten.

Naast maatwerk kun je met de plugins van WordPress – het CMS waarin Best4u haar websites bouwt – ook heel veel extra functionaliteiten toevoegen. Wel is het verstandig om het gebruik van plugins binnen de perken te houden. Elke plugin moet immers op tijd geüpdatet worden en sommige plugins kunnen je website ook trager maken. Het webbureau dat je kiest kan je hierin meestal wel adviseren. Daarbij komen we bij punt twee van dit artikel: support.

2) Support

Een veelgehoord probleem onder MKB’ers is dat ze er geen tijd voor kunnen vinden om hun website goed te onderhouden. Bovendien hebben veel ondernemers weinig ervaring met of kennis van websites en alle facetten die daarbij komen kijken. Ondersteuning en advies vanuit een ervaren webbureau is voor hen zeer gewenst. Niet elk webbureau biedt echter die ondersteuning. De ‘goedkopere’ bedrijven staan vaak verder van de klant af en hebben weinig tot geen persoonlijk contact. Wellicht hebben zij een groot klantenbestand maar besteden ze per klant veel minder tijd aan service en support dan het webbureau dat een wat hogere prijs hanteert.

Soms werkt een webbureau met een vast aantal support-uren per maand waarvan de kosten al doorberekend zijn in de prijs voor de website. Veel kwalitatieve webbureaus werken echter met support pakketten. Als klant betaal je dan periodiek een vast bedrag (naast het eenmalige bedrag voor de website) en ben je verzekerd van de hulp van een servicedesk met ervaren medewerkers die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Afhankelijk van de inhoud van het pakket kunnen ook zaken als de beveiliging, het updaten, monitoren en het maken van backups van je website inbegrepen zijn.

3) Veiligheid

Online veiligheid is een onderwerp dat in razendsnel tempo steeds belangrijker wordt. Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die de Wet bescherming persoonsgegevens vervangt, laat de overheid zien dat de privacy van consumenten een belangrijk issue is. De ondernemer die sinds 25 mei 2018 niet aan de vernieuwde regelgeving voldoet, riskeert flinke boetes.

“Een kwalitatief webbureau hecht bovengemiddeld veel waarde aan de veiligheid van jouw online product”

Naast de nieuwe regels bestaan er ook allerlei andere maatregelen om online veiligheid te bevorderen. Dat het hard nodig is om extra aandacht te besteden aan veiligheid blijkt wel uit het rapport van de Online Trust Alliance; zij concluderen in hun meest recente Cyber Incident & Breach Trends Report dat het aantal cyber-incidenten in 2017 bijna verdubbeld is ten opzichte van het jaar ervoor.

Een kwalitatief webbureau hecht bovengemiddeld veel waarde aan de veiligheid van jouw online product, in dit geval een maatwerk website. Dat gebeurt niet alleen door middel van zichtbare maatregelen, zoals een SSL certificaat, maar ook door periodieke beveiligingsupdates, beveiligde servers en het op de voet volgen van de laatste trends en ontwikkelingen. Aan deze werkzaamheden hangt uiteraard een prijskaartje. Een goed beveiligde website is echter een zeer verstandige investering in een tijd waarin het aandeel van cybercriminaliteit alsmaar groter wordt.

Bij sommige bedrijven kun je kiezen voor een combinatie van support en security. Je kunt dan niet alleen onbeperkt met vragen bij de supportmedewerkers terecht, maar zij zorgen er ook voor dat je website optimaal beveiligd is en blijft zodat je hier als MKB ondernemer niet wakker van hoeft te liggen.

4) Lange termijn

De mogelijkheden op het gebied van online diensten zijn enorm en bijna dagelijks ontstaan er nieuwe kansen op het internet. Wil je als MKB ondernemer online groeien, dan is het verstandig om te kiezen voor een webbureau dat alle online diensten onder één dak aanbiedt. Dat bedrijf groeit dan namelijk met je mee en biedt je de juiste diensten op de momenten dat jij ze nodig hebt. Op die manier maak je een lange termijn keus. Wellicht op dit moment een wat grotere investering dan kiezen voor het bedrijf dat alleen je website ontwikkelt en je daarna ‘met rust laat’, maar die investering zal zich op den duur terug betalen.

Een webbureau dat alle online diensten onder één dak aanbiedt kan campagnes op elkaar afstemmen en specialisten met verschillende expertises voor jou laten samenwerken. Dit biedt kansen voor de toekomst. De groei van je onderneming is voor zo’n bedrijf namelijk een belangrijk topic. Bedrijven die zich profileren als kennispartner en jou in al je online vraagstukken kunnen voorzien hanteren over het algemeen hogere prijzen, maar leveren jou ook meer op.

5) Vindbaarheid

Goed vindbaar zijn kan het verschil maken tussen jou en je concurrent en is dus van essentieel belang als je eenmaal een nieuwe website hebt. Een goede vindbaarheid begint al bij de bouw van je website. De webdesigner moet rekening houden met een schone, nette en juiste codering en moet gebruik maken van tags als H1 en H2. Daarnaast speelt de snelheid van je website een belangrijke rol.

Het punt ‘vindbaarheid’ sluit deels aan op het vorige punt. Als je namelijk kiest voor een webbureau dat meerdere online diensten onder één dak aanbiedt (zoals webdeveloping en online marketing) dan is de samenwerking tussen developer en internet marketeer optimaal. Bij de bouw van je website kan de webdeveloper dan namelijk al gebruik maken van de kennis van de internet marketeer.

Zo’n gecombineerde dienst is uiteraard van invloed op de totale kosten die je betaalt voor je website. Een investering in internet marketing doe je echter altijd met de verwachting dat die kosten zich gaan terugbetalen in de vorm van meer leads en aanvragen via je website.

6) Content

Last but not least: de content. De rol van content op een goede website mag zeker niet vergeten worden. Teksten en beelden zijn de wapens die je inzet om je doelgroep over te halen de door jou gewenste actie te ondernemen. Wil je dat de bezoeker jou belt, wil je dat hij/zij veel informatie opdoet via jouw website, wil je dat de bezoeker geïnspireerd wordt door middel van foto’s of wil je interactie met je doelgroep? Je bereikt het allemaal door middel van de juiste content.

Als een webbureau een dienst aanbiedt om de content voor jouw bedrijf te creëren is dat altijd het overwegen waard. Weliswaar sta jij het dichtst bij de identiteit van je bedrijf en weet je als het goed is precies wat je doelgroep wil, maar soms ligt een tunnelvisie op de loer. Heb je al teksten geschreven en is er de mogelijkheid om deze (uiteraard tegen een meerprijs) te laten checken door een contentspecialist, grijp deze kans dan altijd. De specialist weet namelijk precies aan welke eisen de content voor jouw website moet voldoen en kijkt bovendien met een frisse blik naar jouw content.

Ook de diensten van de contentspecialist zijn uiteraard van invloed op de uiteindelijke prijs op de offerte.

Conclusie

‘Dé prijs’ voor een maatwerk website bestaat niet. Het product heet immers niet voor niets ‘maatwerk website’, er kan op zoveel verschillende manieren invulling aan gegeven worden dat geen enkele offerte hetzelfde zal zijn. Het is afhankelijk van de specialisten die een webbureau in huis heeft, de diensten die het bureau aanbiedt, het persoonlijke contact, de complexiteit van de website en de extra’s die je als MKB ondernemer wenst (zoals content en online marketing) welk bedrag er op jouw offerte onder de streep zal staan.

Best4u is zo’n bedrijf dat jou in alle bovenstaande onderdelen kan ondersteunen. Wij werken met verschillende producten om elke ondernemer, groot of klein, van dienst te kunnen zijn. Hier lees je alles over onze mogelijkheden. Wil je jouw wensen persoonlijk bespreken met één van onze adviseurs? Zij komen graag geheel vrijblijvend langs voor een kop koffie en een informatief, informeel gesprek. Bel 0575 512 125 of stuur een mailtje naar sales@best4u.nl.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!