De Core Web Vitals van 2021: dit zijn ze

Hoe algoritmes exact te werk gaan, weet niemand exact. Als iedereen tenslotte over deze informatie zou beschikken, had het digitale landschap er heel anders uitgezien. Factoren die de bekendste zoekmachine ter wereld gebruikt voor het indexeren van pagina’s, zijn de Core Web Vitals. Dit zijn een soort richtlijnen waaraan jij je als eigenaar van een website moet ‘houden’ om een hogere pagerank te krijgen. De Core Web Vitals veranderen ieder jaar weer. Hoog tijd om het nieuwe jaar af te trappen met een blog over de Core Web Vitals van 2021!

Laadsnelheid (Largest Contentful Paint)

Google heeft drie Core Web Vitals in het leven geroepen: de LCP, FID en de CLS. De Largest Contentful Paint (LCP) richt zich hoofdzakelijk op de laadsnelheid. De keuze om deze als eerste te behandelen is logisch gekozen. Ga maar eens bij jezelf te rade: hoe groot is de kans dat je op een bepaalde website blijft hangen als het te lang duurt voordat de homepage verschijnt?

Pagina’s die binnen 2,5 seconden laden worden als goed gezien, tussen de 2,5 en 4 als middelmatig en alles daarboven is slecht. Verreweg de meest bekende tool die je kunt gebruiken om te bekijken hoe goed jouw website hierop scoort, is Pagespeed Insights.

Interactiviteit (First Input Delay)

Een andere factor die onderdeel is van de Core Web Vitals van 2021, is de First Input Delay. In dezen doelen wij overigens op een hele andere vorm van interactiviteit dan die je op social media kent. Interactiviteit op websites betekent dat er daadwerkelijk iets gebeurt op de pagina. Een button die oplicht als je je muis overheen beweegt is daar een goed voorbeeld van.

Vaak geldt: hoe sneller een gebruiker overgaat tot actie (doorklikken, een element aanklikken), des te beter je het doen volgens Google. Het verminderen van Java Script-files is een manier om de First Input Delay score te verbeteren.

Visuele stabiliteit (Cumulative Layout Shift)

In tegenstelling tot de voorgaande Core Web Vitals, wordt de Cumulative Layout Shift in een cijfer uitgedrukt in plaats van een aantal (milli)seconden. Hoe minder de verschillende elementen verspringen op een website, des te beter de score van de Cumulative Layout Shift wordt. De CLS is eenvoudig te verminderen. Dit kun je bewerkstelligen door de hoogte- en breedte dimensies van je content aan te duiden.

Ook een website die voldoet aan de laatste technieken? Laat een website maken door Best4u binnen 5 werkdagen.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!