Webshop maken met iDeal? 4x gratis tips die we je willen meegeven!

De meeste online webshops bieden tegenwoordig verschillende betaalmethoden aan, om zoveel mogelijk verschillende klanten van dienst te zijn. Ook daarom doe je er goed aan om een webshop te maken met iDeal, wat nog altijd de meest populaire en meest gebruikte online betaalmethode in Nederland is. Als eigenaar van een webshop is het belangrijk om een webshop te maken met iDeal, want het draagt onder andere bij aan een hogere conversie en klanttevredenheid. In dit blog legt Best4u je nog meer uit over het maken van een webshop met iDeal, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

#1 – Say it out loud!

Communicatie is ‘key’ als je besluit om een webshop te maken met iDeal. Vermeld duidelijk in de productbeschrijvingen en landingspagina’s dat er iDeal beschikbaar is. Deze aanpak zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd raken van je webshop. Nederlanders zijn zo erg gewend om hun creditcard links te laten liggen bij het doen van online bestellingen, dat iDeal dé trigger kan zijn om af te haken of door te gaan met winkelen.

#2 – SSL-beveiliging op orde voor webshop beginnen met iDeal

Ben je van plan om een webshop te beginnen met iDeal? Zorg er dan voor dat je SSL-beveiliging goed op orde is. Door te kiezen voor HTTPS-website, draag je bij aan een veilig online winkelklimaat. Deze beveiliging is er om de gegevens van je klanten te waarborgen tijdens het online winkelen en het uitvoeren van de transactie met iDeal. Zo voorkom je juridische stappen of problemen met je klanten. Een webshop maken met iDeal is een goede stap, maar wel een serieuze.

#3 – Reviews ter ondersteuning van je webshop met iDeal

Geloofwaardigheid is een belangrijk onderdeel zodra je webshop met iDeal in de lucht is. Om andere klanten aan te sporen om over te gaan tot transactie, kan het goed werken om reviews te verzamelen. Overweeg bijvoorbeeld eens om e-mailmarketing in te zetten. Na elke bestelling wordt er een automatische mail verzonden naar de koper, die gevraagd wordt om zijn ervaring te delen door middel van sterren. Een ideale manier!

#4 – Laat iDeal niet op zichzelf staan

Kies je ervoor om een webshop te maken met iDeal? Laat de andere betaalmethoden dan niet links liggen in je strategie. Door diverse opties te bieden, vergroot je de keuzemogelijkheden van je klanten. iDeal is bovendien een Nederlands platform, waardoor een klant uit Duitsland of België vroeg zal afhaken als dit de enige optie is die geboden wordt. Overweeg daarom ook Klarna (achteraf betalen), Mastercard en Visa (creditcard) en PayPal (digitale betaalmethodes) toe te voegen, zodat de ‘checkout’ nooit het probleem zal zijn voor de klanten. Wil jij een webshop maken met iDeal en heb je hier hulp bij nodig? Best4u helpt je er graag mee!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!