Magento 2.0 release

Afgelopen dinsdag, 17 november, is Magento 2.0 released. Magento 2.0 is een update van het populairste E-commerce CMS systeem ter wereld. Deze update brengt grote veranderingen met zich mee. Veranderingen die onder andere invloed hebben op jouw gebruikersgemak en op de veilgheid van jouw webshop. Wij hebben een selectie gemaakt van 5 ontwikkelingen binnen Magento 2.0 waarvan wij geloven dat zij veel gaan betekenen voor jou als E-commerce ondernemer. Ons tech team heeft daarnaast veel screenshots toegevoegd zodat je alvast een idee krijgt van de look and feel van Magento 2.0.

1.Verbeterde Snelheid

Magento is een zwaar systeem en kan zonder de juiste server configuraties traag zijn. Snelheidswinst op het gebied van software is daarom bijzonder welkom. Magento 2.0 was in de betaversie (software die nog niet stabiel genoeg is om in productie genomen te worden) al 25% sneller op het gebied van het inladen van webpagina’s t.o.v. de huidige 1.x versies. Tevens zijn de tijden die gepaard zijn bij het opslaan van data in de backend drastisch verbeterd. In het screenshot hieronder vind je enkele overige prestatie verbeteringen.

2. Veiliger

Veiligheid staat bij ons voorop. Magento is zich op dat gebied gaan ontwikkelen, wat wij een belangrijk punt vinden binnen deze update. Doordat de bestandsstructuur is aangepast is Magento 2.0 namelijk een stuk veiliger. De root (waar zich de basis bevindt) is enkel toegankelijk op één manier. Hierdoor is het voor ontwikkelaars gemakkelijker om de code te beschermen tegen verschillende veiligheidslekken.

3.Vernieuwde Interface

De backend van Magento is nu gebruiksvriendelijker. In de onderstaande screenshots kun je zien dat gebruikers per webshop de statistieken kunnen inzien. Het menu is ingedeeld in twee secties: E-commerce en Systeem. Alle menu’s betrokken bij het beheer van je webwinkel, zoals Producten, Marketing, Content, Rapportage, etc. worden getoond in een flat design (een minimalistisch design zonder 3D effecten zoals schaduw) en zijn logischer en gebruiksvriendelijker ingedeeld.

4. Product Manager

Het is nu mogelijk om zelf je kolomstructuur te bepalen in het productenbeheer en bij het CMS paginabeheer. Voorheen was dit alleen mogelijk door deze functionaliteit zelf te schrijven of door het installeren van een additionele module. Het creëren of bewerken van producten manager is daarnaast ook een stuk overzichtelijker geworden. Over het algemeen maakt dit het werken met Magento een stuk gebruiksvriendelijker.

Bij het toevoegen/bewerken van producten kan nu gebruik worden gemaakt van de Visual Design Editor (VDE) functionaliteit. Dit houdt in dat je gemakkelijk afbeeldingen kunt verslepen naar de backend (drag-and-drop), in plaats van deze via een folder structuur te uploaden.

5. Upgraden van Magento 2.0

Het is een stuk makkelijker geworden voor ontwikkelaars om te upgraden vanuit Magento 2.0. Voorheen was dit een tijdrovende klus waarbij je met veel aspecten rekening moest houden. De kosten die komen kijken bij het upgraden zullen hierdoor veel lager zijn. Dit is voor elke e-commerce ondernemer een prettige bijkomstigheid!

Voor wie is de Magento 2.0 update toegankelijk?

Magento heeft dinsdag 17 november 2015 de update gereleased. Dat betekent dat je nu kunt updaten naar Magento 2.0. Magento 2.0 brengt veel voordelen met zich mee. Echter moet je wel zeker weten dat al jouw huidige modules binnen jouw webshop compatibel zijn met Magento 2.0 om later problemen te voorkomen. Mocht je graag willen weten of jij kunt upgraden, neem dan contact op met ons.

Over het algemeen zijn wij erg te spreken over Magento 2.0. Vooral de ontwikkelingen op gebied van veiligheid vinden wij erg prettig. Wat vind jij de beste ontwikkeling? Laat het ons weten!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!