De beste domeinnaam voor je webshop

Domeinnamen van een webshop kunnen gezien worden als een uithangbord. Maak een fout in je domeinnaam en je wordt niet meer serieus genomen als webshop. Een voorbeeld van zo’n fout is de naam ‘Choose Spain’, welke aan elkaar als ‘chooses pain’ gelezen kan worden. Dit is een klassieke fout welke nog erg vaak voorkomt!

Vaak zijn de beste domeinnamen al bezet, maar gelukkig zijn er honderden domeinextensies bijgekomen de afgelopen jaren. De .nl-extensie is allang niet per se meer nodig. Welke eventuele voordelen brengt dit eigenlijk met zich mee voor webshopstarters?

Je eigen catchy domeinnaam
Gezien het feit dat er veel extensies bijkomen is het weer mogelijk voor webshops om een goed bijpassende domeinnaam te laten registreren. Deze nieuwe extensies zijn goedkoper om te laten registreren omdat er nog erg veel beschikbaar zijn. Met nieuwe extensies kun je er voor zorgen dat je een kortere domeinnaam kan registreren met een kortere URL. Zo’n naam blijft beter hangen bij bezoekers. Ook is het mogelijk om met een andere extensie dan .nl het product of de branche aan te duiden of verschillende afdelingen van een bedrijf te verduidelijken (denk aan Best4u.sales, bijvoorbeeld).

Maar hoe zit het dan met de vindbaarheid?
Er wordt gezegd dat men zo gewend is aan extensies als .nl en .com dat men andere extensies niet goed kan voorstellen. Het roept al snel een aantal vragen op over bijvoorbeeld de vindbaarheid. Gelukkig hoef je volgens Google niet bang te zijn voor een slechte positie in de zoekresultaten als je geen gebruik maakt van de standaard .nl of .com extensie. Google zal nieuwe domeinextensies niet anders zien als de oudere extensies. Daarnaast maakt een traditionele extensie tegenwoordig steeds minder uit aangezien men de URL vaak niet meer volledig intypt.

Mis de boot niet
Bepaalde lokale extensies zoals .Zutphen kunnen in de toekomst voordelig zijn. Stel, iemand is op zoek naar een marketingbureau in Zutphen, dan is het mogelijk dat een marketingbedrijf met een domeinnaam die eindigt op .Zutphen hoger in de zoekresultaten terecht komt. Nog niet alle locaties zijn beschikbaar; alleen .amsterdam en .frl (Friesland) werken momenteel. Er zijn daarnaast erg veel domeinextensies die producten of productgroepen vertegenwoordigen. Snel vastleggen dus, voordat jouw ideale domeinnaam al in gebruik is!

Op domeinbalie is het mogelijk om populaire en nieuwe domeinextensies te vinden. Vrijwel alle extensies zijn hier te vinden, inclusief de prijs. Kijk bijvoorbeeld bij de meest populaire extensies van 2015. Uiteraard kun je ook via Best4u Group een domeinnaam registreren. Neem gerust contact op met ons.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!