Algemene voorwaarden webshop: de 6 belangrijkste artikelen!

Ga je je e-commerce droom achterna, dan zijn de algemene voorwaarden voor je webshop niet het leukste dat je moet regelen. Het is vrij zakelijke stof die weinig gelezen wordt door je klanten. Maar als er wel trammelant is, sla je jezelf voor de kop als de algemene voorwaarden voor je webshop niet goed op orde zijn. Als webbouwer weten we dan ook als geen ander hoe erg ondernemers de algemene voorwaarden van de webshop soms overschatten. In dit blog vertellen we je over de 10 belangrijkste artikelen!

Artikel 2 uit webshop algemene voorwaarden

Artikel 2 uit de webshop algemene voorwaarden is er vooral op gericht om de Naw-gegevens van de webshop te delen. Hierin zijn ook zaken zoals KvK en telefoonnummers opgenomen, maar ook mailadressen en Btw-nummers. De basis van je algemene voorwaarden voor de webshop.

Artikel 6 uit voorwaarden webshop

Artikel 6 uit de voorwaarden van de webshop is opgenomen in het bestand om duidelijk te maken wat de bedenktijd is, wanneer deze verstrijkt (bijv. bij ontvangst van meerdere pakketjes) en wanneer de bestelling door de verkoper geannuleerd mag worden.

Artikel 7 uit algemene voorwaarden webshop

Artikel 7 uit de algemene voorwaarden voor de webshop is gericht op de verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd. Hierin staat onder andere vermeld dat het product in originele staat geretourneerd moet worden en dat de webshop niet verantwoordelijk is voor waardevermindering.

Artikel 10 uit webshop voorwaarden

Webshop voorwaarden die duidelijk moeten maken dat retourneren niet mogelijk is, dienen geformuleerd worden in artikel 10. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er producten verkocht worden met een bepaalde houdbaarheid.

Artikel 11 uit algemene voorwaarden webshop opstellen

Ben je aanbeland bij het opstellen van de algemene voorwaarden voor je webshop? Artikel 11 is erop gericht om de regels rondom prijzen te verhelderen voor koper en verkoper. Hierin staat onder andere wanneer prijsverhogingen al dan niet mogen plaatsvinden. Een belangrijk aspect als je omzet wilt genereren met je webshop!

Artikel 13 van algemene voorwaarden

Artikel 13 uit de algemene voorwaarden is erop gericht om duidelijkheid te verschaffen rondom het leveren van de producten. Door dit artikel weet de koper zeker dat de bestelling binnen een bepaalde periode wordt geleverd. Gebeurt dit niet, dan kunnen er eventuele vervolgstappen plaatsvinden.

Algemene voorwaarden webshop voorbeeld

Om het blog enigszins behapbaar te houden, hebben we ons beperkt tot een tiental artikelen. Aangezien we ons goed kunnen voorstellen dat je op zoek bent naar een voorbeeld voor de algemene voorwaarden van een webshop, hebben we er één voor je uitgezocht. Op Thuiswinkel vind je er één die je als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen webshop.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden voor je webshop? De hosting & support afdeling van Best4u staat je graag bij. We leveren deze service meestal aan bestaande klanten, maar kunnen ook voor je aan de slag als je nieuw bent.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!