7x meest gemaakte fouten bij een webshop starten: dit zijn ze

Een webshop starten. Mede door de corona crisis wagen steeds meer ondernemers anno 2021 de stap naar online verkoop. Hoewel het een boel kansen met zich meebrengt, liggen er ook de nodige risico’s op de loer. Het beheren van een webwinkel vertoont weliswaar parallellen met het runnen van een fysieke winkel, maar vergis je niet in de verschillen. Voordat je een webshop laat maken door Best4u, is het goed om je alvast even in te lezen. Daarom zoomen we in het blog van deze week in op de meest gemaakte fouten bij een webshop starten.

Verkeerde product

De kans dat iemand in een fysieke winkelstraat jouw winkel binnenstapt, is aannemelijk. Online heb je minder garanties. Door de moordende concurrentie, bestaat het gevaar dat je een product aanbiedt waar er al veel van zijn. Denk hier dus goed over na.

Marketingbudget

Er zijn genoeg ondernemers die denken dat de groei vanzelf zal komen zonder marketingbudget. In feite is dit alleen mogelijk als je marketeer bent. Onderschat dit punt niet!

Geen algemene voorwaarden

Zodra je webshop live is, wil je het liefst direct beginnen met de verkoop. Maar vergeet niet om de algemene voorwaarden goed op orde te hebben. Anders kun je verstrikt raken in een hoop discussies met klanten.

Slecht bereikbaar

Niets is zo vervelend als een klantenservice die slecht te bereiken is. Als jij daadkrachtig wilt zijn en je concurrenten wilt verslaan, dien je je telefoon aan te hebben staan.

Betaalmethoden

Je product kan nog zo goed je passie zijn, maar uiteindelijk gaat het om de knikkers die verdiend moeten worden. Er zijn webshops waar je maar weinig betaalopties hebt. Veel potentiële klanten zullen afhaken als ze niet met iDEAL kunnen betalen. Iets om rekening mee te houden!

Productfoto’s

Je kunt beter goede productfoto’s hebben van slechte producten dan slechte productfoto’s van goede producten. Het klinkt heel cru, maar het is wel echt waar. Pak die spiegelreflexcamera er dus bij en maak er wat moois van!

Duplicate content

Content mag niet ontbreken bij je producten. Maar let op: als je duplicate content gebruikt, straft Google dit soms nog harder af dan als er geen content staat. Waak er dus voor dat je de teksten van anderen kopieert, want dit kan je duur komen te staan.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!