5 dingen die je moet weten over nieuwe btw-regels in 2021

Alle webshophouders opgelet! In 2021 heeft de overheid nieuwe btw-regels bedacht, die onder andere gelden voor bedrijven die actief zijn in de e-commerce. En aangezien de kans groot is dat je ooit een webshop (of website) bij Best4u hebt laten ontwikkelen, mag ook jij je scharen tot deze groep. In dit blog staan we stil bij 5 dingen die handig zijn om te weten, zodat je straks niet onnodig voor verrassingen komt te staan.

Gewijzigde startdatum

De overheid was eerst van plan om de nieuwe btw-regels in te laten gaan per 1 januari 2021, maar dit is vanwege de coronapandemie uitgesteld. Hierdoor gaan de nieuwe regels niet vanaf het begin van het jaar gelden, maar per 1 juli 2021.

Gemakkelijker proces met het Eenloketsysteem

Op dit moment dien je in ieder afzonderlijk land waar jij jouw producten naar toestuurt btw af te dragen, maar dit verandert vanaf de startdatum van de nieuwe regeling. Het zogenaamde Eenloketsysteem stelt je in staat om alles universeel te regelen. Hiervoor dien je jezelf wel aan te melden voor de Unieregeling.

Ander drempelbedrag

Per 1 juli 2021 komt er een ander drempelbedrag. Dit betekent dat je pas btw hoeft aan te dragen in het land waar je levert, als de jaaromzet hoger is dan 10.000 euro. Ligt dit bedrag hieronder? Dan betaal je je belasting gewoon in Nederland. Let erop dat dit bedrag per land verschilt, waardoor je je moet afvragen of het aantrekkelijk is of aan een bepaald land te leveren.

Invoer-btw geactiveerd

Voerde je voorheen producten in vanuit de EU en hadden deze een waarde van minder dan 22 euro? Dan hoefde je hier geen belasting over te betalen. Ook dit wordt per 1 juli 2021 anders. Deze invoer-btw moet je vanaf dat moment namelijk ‘gewoon’ betalen. Dit is met name voor dropshippers een heikel punt.

Gratis webinar

Is bovenstaande materie je nog iets te complex en wil je beter inzichtelijk kunnen maken wat jou als webshophouder te wachten staat? Op 20 april 2021 faciliteert de Belastingdienst een gratis webinar, waarbij dieper op deze materie wordt ingegaan. Deze dienst begint om 19:00 ’s avonds en is rond de klok van 20:30 afgelopen.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!