WikiLeaks veroorzaakt cyberwar: hackers VS hackers

De Amerikaanse overheid is de strijd tegen WikiLeaks begonnen. Nadat WikiLeaks 250.000 geheime berichten over contacten tussen Amerikaanse ambassades en regeringen in Washington publiceerde zal de Amerikaanse overheid er alles aan doen WikiLeaks de mond te snoeren. Maar WikiLeaks en vele instantie slaan gewoon terug. Zij vinden dat wat WikiLeaks doet, rechtvaardig is. Iedereen heeft het recht te weten waar de overheid zich mee bezig houd.

De Amerikaanse webhost Every DNS stopte eerder al met de hosting van WikiLeaks omdat deze constant door hackers – vermoedelijk van de overheid – werd aangevallen. WikiLeaks is nu op zoek naar een nieuwe hosting omdat WikiLeaks.org nu onbereikbaar is geworden.

De Pers schreef het volgende: ‘Dit wordt niet alleen een Cyberwar tussen staten of regeringen. Dit wordt een oorlog van hackers tegen hackers, overal op internet, en zonder spelregels. Regeringshackers zullen WikiLeaks-kopieën aanvallen en servers en pc’s doorzoeken en met virussen infecteren’.

Maar niet alleen de regering zet de aanval in, ook verschillende organisatie als Anonymous die zich inzetten voor WikiLeaks worden verdacht van het platgooien van websites van instellingen als Mastercard en Paypal. Dit nadat beide instellingen donaties naar WikiLeaks stopte omdat ze geen deel wilde uitmaken van illegale instanties. Een lid van de organisatie Anonymous twitterde het volgende: ‘Websites die toegeven aan druk van overheden zijn ons doelwit geworden’. Dit Twitter account bleek gisteren afgesloten te zijn. Verschillende accounts van zulke organisaties zijn al verwijderd door Facebook en Twitter wegens het overtreden van de voorwaarden. Volgens The Guardian is Twitter de volgende. Dit ook omdat Twitter handmatig zou hebben voorkomen dat ‘’WikiLeaks’’ een trending topic werd op Twitter.

Vele mensen geloven dat de overheid er alles aan zal doen om WikiLeaks tegen te houden.
WikiLeaks helemaal platleggen zal ze nooit lukken omdat er al talloze mirror sites zijn.  De informatie die al gelekt is zal dus nooit meer van het internet afgehaald kunnen worden. Maar veel mensen vrezen voor strenge maatregelen en beveiliging op het internet. Waardoor de overheid de beschikbare informatie op het internet een stuk onbereikbaarder zal maken.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!