Wat is een WordPress multisite?

Heb jij meerdere websites in beheer die met elkaar in verbinding staan en wil je deze graag onderbrengen onder één paraplu? WordPress multisite, een feature binnen de omgeving van dit CMS, helpt jou met het verwerken van deze domeinen in het CMS. De WordPress multisite wordt altijd gecombineerd met een ‘hoofddomein’, van waaruit je eenvoudig navigeert naar de pagina die je bezoeken of aanpassen wilt. Elk oproepbaar domein beschikt niet over zijn eigen bestandssysteem of database, maar heeft wel een eigen submap voor een goede splitsing. In dit blog passeren alle ins en outs de revue over de WordPress multisite.

Waarom kiezen voor een WordPress multisite?

Regelmatig komt de vraag vanuit onze klanten waarom een WordPress multisite al dan niet geschikt is voor hun onderneming. Een WordPress multisite is met name geschikt voor bedrijven die meerdere websites in beheer hebben met soortgelijke wensen op het vlak van design, plug-ins en andere voorzieningen. Ondernemingen die Nederlands- én anderstalige Een WordPress multisite heeft als voornaamste voordeel dat de nieuwste versies van thema’s en dergelijke gedupliceerd kunnen worden naar alle versies, wat een zeer efficiënt werkproces in de hand werkt. Daarnaast bepaalt u zelf welke accounts toegang krijgen tot welk domein.

In 5 stappen naar een multisite

Inmiddels hebben we je al redelijk wat verteld over de multisite. Hoog tijd om wat dieper in te gaan op de diverse stappen om je multisite te activeren. We hebben ze op overzichtelijke manier onder elkaar gezet voor je:

  1. Aanmaken hoofdsite. Indien je vanaf het nulpunt start, begint het met het aanmaken van de hoofdsite. Zonder hoofdsite zul je namelijk niet bijster ver komen. Vanuit het hoofddomein bedien je de instellingen, verander je de thema’s naar jouw stijl en stel je de plugins in.
  2. Activeren bestaande site. Heb je al de beschikking over een hoofdsite? Het activeren van de site vindt plaats in een zogenoemde FTP Client. In dit programma roep je de wp-config op, waarbij je de volgende regel invoert: define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );
  3. Domain Mapping. De eerste twee stappen voltooid? Ga dan over op domain mapping. Met domain mapping stel je de submappen en subdomeinen in.
  4. Beheerders toevoegen. Superbeheerders (of super admins) voegen vervolgens de beheerders per domein toe. Je doet dit via Sites > Alle Sites. Ga goed na wie welke rechten mag hebben.
  5. Websites toevoegen. Op een later moment kun je altijd nog extra websites toevoegen. Dit gaat altijd gepaard met het aanmaken van nieuwe gebruikers.

De minpunten

Tot slot belichten we ook nog wat kanttekeningen van de WordPress multisite. De eerste die Best4u hierbij wil maken, is de beperkte mate waarin sommige plugins werken op de multisite. Dit is dus iets wat je in je achterhoofd moet houden als je een nieuwe plug-in wilt installeren. Bovendien ben je bij een eventuele hack eveneens de pineut, omdat alle websites dan direct plat liggen.

Hulp bij WordPress

Heb je hulp nodig bij WordPress of wil jij jouw nieuwe webshop laten bouwen in dit CMS? Neem dan contact op met Best4u. Best4u is de snelste webbouwer van Nederland en slaagt er keer op keer in om nieuwe websites en online shops binnen 5 à 10 dagen op te leveren!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!