Visuele content op jouw site? 5x gratis tools die je moet kennen

Content, content en nog eens content. Je hebt vast weleens gehoord dat je website of webshops niets is als dit ontbreekt op je domein. Vaak er wordt er in dezen gerefereerd aan de tekstuele variant ervan, maar de visuele content is minstens zo belangrijk. Visuele content spreekt direct tot de verbeelding en kan ervoor zorgen dat jouw gebruikers getriggerd worden om tot actie over te gaan! Aangezien je niet zin hebt om de kosten verder op te laten lopen, licht Best4u 5 gratis tools uit die je moet kennen.

Pexels

Zomaar afbeeldingen van Google Images plukken zonder de rechthebbenden daarover te informeren, dat gaat niet zomaar. Daarom zijn er heel wat websites in het leven geroepen waar je gratis afbeeldingen kunt downloaden. In het Engels wordt er ook wel gesproken voer ‘royalty free’, wat inhoudt dat je de foto’s vrij kunt gebruiken. Pexels is een site met een reusachtige database, dus je hoeft niet te vrezen voor een zware claim aan je broek.

Canva

Foto’s zijn erg mooi, maar een eenvoudige illustratie kan jouw verhaal soms ook goed onderstrepen. Een programma dat gemaakt is voor mensen die niet mega handig zijn met gecompliceerde ontwikkelsoftware, is Canva. Je kunt zelf het aantal pixels kiezen, zodat de afmetingen precies in jouw straatje passen.

Piktochart

Infographics zeggen soms meer dan duizend woorden. Een gratis tool die jou hierbij helpt, is Piktochart. Je kunt het belang van een specifieke tak binnen jouw dienstverlening uitleggen, verklaren hoe iets in zijn werk gaat of op wat voor stappenplan jullie hanteren binnen de organisatie om de klanten van dienst te zijn.

Photopea

Om een licentie aan te schaffen bij Adobe voor Photoshop, moet je soms diep in de buidel tasten. Daarom kan Photopea een mooi alternatief zijn. Dit is een gratis tool, die jou eveneens in staat stelt om te werken met lagen, overvloeimodi en laagmaskers. Daarnaast kun je ook oneffenheden van bepaalde foto’s ermee wegwerken.

Vimeo

Heb je toffe bedrijfsvideo’s laten schieten, dan is het jammer als je deze geen plekje gunt op je website. Vimeo is hier een ideale publicatietool voor. Kijkers krijgen geen andere videosuggesties voorgeschoteld, maar puur en alleen de video die je ze voorschotelt.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!