Tips & tricks van Dennis: sneltoetsen

WordPress projectleider Dennis deelt graag handige tips en tricks die het werken in WordPress een stuk gemakkelijker maken. Het is immers wel zo fijn om efficiënt en snel te kunnen werken als je wat aan je website wilt doen. In dit artikel deelt hij een aantal van zijn favoriete sneltoetsen die van pas komen bij het opmaken van teksten op pagina’s. Doe er je voordeel mee!

1. Sneltoets copy & paste: CTRL + C & CTRL + V

Ja, we beginnen bij de basics en daar hoort ‘kopiëren en plakken’ natuurlijk ook bij. Door gebruik te maken van de toetscombinatie van CTRL + C, en daarna de CTRL + V, kun je snel en gemakkelijk de eerder geselecteerde tekst kopiëren en plakken op de gewenste plek. Vooral handig als je gebruik maakt van Word om je teksten in te typen.

2. Sneltoets kopteksten: ALT + SHIFT + 1

Heb je je tekst vanuit Word gekopieerd en geplakt in de WordPress editor, dan begint het opmaken van de teksten. Je begint met de kopteksten. Door de tekst die je als kop wilt te selecteren en vervolgens gebruik te maken van ALT + SHIFT + 1 zal de geselecteerde tekst veranderen in een Kop-1 tekst. Indien je het nummer verandert naar 2, 3, 4, 5, of 6 zal de geselecteerde tekst veranderen in de koptekst van het gebruikte cijfer.

3. Sneltoets regeleinde: Shift + Enter

Door middel van Enter kun je een nieuwe regel/alinea beginnen, dat weten we natuurlijk allemaal. Maar kende je het begrip ‘zachte return’ ook al? Dit gebruik je als je geen witruimte, maar alleen een regeleinde wilt. Met de combinatie Shift + Enter spring je niet naar een nieuwe alinea, maar voeg je een regeleinde toe waardoor je geen grote witruimte hebt tussen de regels.

4. Sneltoets nieuwe pagina: CTRL + CLICK

Nadat je de teksten hebt geplaatst en de pagina hebt gepubliceerd, bijgewerkt of op geslagen als concept wil je hem natuurlijk bekijken. Om dit snel te kunnen doen klik je rechts bovenin op ‘Pagina bekijken’ of ‘Preview’ en ondertussen houd je de CTRL knop ingedrukt. Hiermee wordt een nieuw tabblad geopend waarop je de wijzigen kunt bekijken. Handig, want op het andere tabblad kun je dan gewoon de wijzigingen blijven doorvoeren.

5. Sneltoets herladen: CTRL + R of CTRL + F5

Je hebt net de pagina bekeken en je zag dat er nog iets gewijzigd moest worden. Na de aanpassing bekijk je de pagina opnieuw, maar je ziet niks veranderd. Dat komt doordat de pagina nog niet is herladen en/of je doordat je last hebt van browsercache. Dit is een veelvuldig voorkomend ‘probleem’, maar gelukkig bestaat er een hele simpele oplossing voor. Door de combinatie CTRL + F5 te gebruiken zorg je ervoor dat de pagina geforceerd herladen wordt en dat dus het geheugen wordt opgefrist. Het kan voorkomen dat de cache ‘hardnekkig’ is. Ik raad je daarom aan om de pagina meerdere malen te herladen.

Doe je voordeel met deze (basis)kennis en bespaar de volgende keer dat je een pagina aanpast in je website tijd dankzij bovenstaande tips!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!