5 tips voor een sterke domeinnaam

Stel, je wil met je bedrijf aan de slag op het internet. Daar is een goede website of webshop voor nodig. En die moet natuurlijk een goede domeinnaam krijgen. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de juiste domeinnaam?

Is het bijvoorbeeld verstandig om je bedrijfsnaam of merknaam er in te verwerken? Op deze en nog meer vragen geven we in dit artikel antwoord.

Wat maakt een domeinnaam zo goed?

Een goede domeinnaam is van groot belang. Zo verhoog je de vindbaarheid én de herkenbaarheid van je bedrijf. Je kunt de domeinnaam zien als het reclamebord voor je website of webshop. Een goede bedachte naam kan het verschil maken tussen een website die verdwijnt in de massa én een website met veel verkeer. Zorg er dus voor dat de eerste indruk van je bedrijf meteen goed is.

#1 vermeld de merknaam/bedrijfsnaam

Tip #1: vermeld de merknaam. Het is verstandig om je merknaam of bedrijfsnaam te vermelden in de domeinnaam. Waarom? Hiermee creëer je simpelweg een stukje herkenbaarheid. De domeinnaam is immers de ultieme vertegenwoordiger van je merk.

#2 bescherming

Tip #2: bescherm je domeinnaam. Je wil natuurlijk niet dat iemand anders jouw domeinnaam gebruikt voor een extensie. Wat je wel wil, is je domeinnaam beschermen. Daarom doe je er goed aan om je domeinnaam te registreren met de bijpassende extensie. Denk hierbij aan .COM, EU, .BE en natuurlijk .NL. Dit is ook een goede keuze wanneer je internationaal zaken wil doen met je website.

#3 voorkom spelfouten

Tip #3: voorkom spelfouten. Het kan voorkomen dat je een domeinnaam wil registreren die ietwat lastig te spellen is. Heb je er wel eens aan gedacht om ook de varianten met de spelfouten er in te registreren en door te linken? Heel slim! Op die manier zorg je ervoor dat mensen die de domeinnaam verkeerd intikken toch op jouw website of webshop belanden.

#4 lengte en volgorde

Tip #4: let op de lengte en de volgorde. Een korte domeinnaam is meer waard dan een domeinnaam met tekst, dus hou hem zo kort en makkelijk mogelijk. Wist je dat de volgorde van zoekwoorden binnen een domeinnaam ook belangrijk is? Je zou denken dat dat logisch is, maar toch komt het in de praktijk wel eens voor. Zo is www.kapperzwolle.nl effectiever dan www.zwollekapper.nl.

#5 meerdere domeinnamen

Tip #5: meerdere domeinnamen kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere domeinnamen te registreren en deze allemaal door te laten linken naar je website. Dit heeft geen invloed op de posities in de zoekresultaten van Google, maar zorgt er wel voor dat het verkeer naar je website toeneemt.

Registreer een sterke domeinnaam

Hopelijk kan je aan de hand van onze tips al snel een sterke domeinnaam registreren en werken aan meer online succes. Wil je meer weten over de juiste domeinnaam voor jouw website of webshop? Of wil je graag een nieuwe website door ons laten bouwen? Dat kan natuurlijk ook!

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 0575 – 512 125. We geven je graag inspiratie waardoor jij weer verder kunt.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!