Shop the look: hoe & waarom?

De wildgroei aan webshops is een positieve ontwikkeling binnen de wereld van e-commerce, al heeft het ook een keerzijde voor jou als ondernemer. De hoeveelheid webwinkels werkt moordende concurrentie in de hand en daarom dien je op te vallen tussen al jouw rivalen op het web. Shop the look kan in dat geval uitkomst bieden. Shop the look is een methode die je in kunt zetten, waarbij je foto’s tactisch inzet om je producten aan de man te brengen. Daarmee kan shop the look een aantrekkelijke toevoeging zijn voor jouw online thuis. Hoe? Best4u legt het aan je uit in dit blog.

Wat is shop the look?

Voordat we verder ingaan op het ‘hoe’ en ‘waarom’, lichtten we nader toe wat shop the look nou eigenlijk is. Het principe van shop the look begon niet op webshops zelf, maar kent zijn oorsprong op verschillende social media kanalen. Op Pinterest kun je al sinds jaar en dag producten toevoegen en een link toevoegen aan de afbeelding die je publiceert.

Shoppers die zich op het internet begeven kunnen zo al scrollend oriënteren. Ook Instagram kon later niet uitblijven. Accounts die zich nadrukkelijk profileerden als webshop, kregen de mogelijkheid om een bolletje met een winkeltas aan producten toe te voegen, zodat de prijs direct zichtbaar is voor de kijkers.

Hoe pas je shop the look toe?

Genoeg over shop the look op de socials! Want uiteindelijk wil je shop the look ook integreren binnen je webshop. De eerste stap die je moet nemen is het schieten van relevante foto’s van je producten. Het mooiste is om dit te doen in een aangename setting, zodat je potentiële klanten feeling krijgen met je product en zin krijgen om de items te kopen. Laat een model poseren als je hoeden verkoopt of huur een leeg fabriekspand af als je industriële meubels wilt verkopen.

Heb je genoeg productfoto’s verzameld? Richt dan een aparte categoriepagina in, waar je een naam aan toekent zoals ‘inspiratie’ of ‘shop the look’. Plaats de desbetreffende producten naast de foto, zodat duidelijk is wat zichtbaar is op de pagina.

Waarom shop the look?

Er zijn onderzoeken waaruit gebleken is dat men eerder tot aankoop overgaat als de kwaliteit van foto’s er goed uitziet. Mede daarom is shop the look een aantrekkelijke optie voor jou als webshop. Daarnaast laat je met shop the look zien dat je een eigentijdse uitstraling wilt hebben en de intentie hebt om een jongere doelgroep aan te spreken. Tot slot geef je de bezoekers handvaten om zich zekerder te laten voelen over een eventuele aankoop.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!