Klantenbinding: de aanjager van jouw succes

Ondernemers zijn altijd maar bezig met het aanspreken van nieuwe klanten. Logisch, want voor het doormaken van groei heb je nu eenmaal nieuwe aanwas nodig. Het risico dat hier echter aan kleeft, is dat je vergeet om aan je klantenbinding te denken.

Klantenbinding is namelijk een uiterst succesvolle strategie om eerdere omzetten te laten resulteren in nieuwe conversies. Maar wat doe je als je creativiteit ver te zoeken is en je geen idee weet hoe je je bestaande klanten happy maakt? Dan heb je na het lezen van dit blog hopelijk meer inspiratie!

Stapelkorting

Korting: online shoppers zijn er dol op! En hoe exclusiever deze korting is, des te enthousiaster men ervan wordt. Verwen bestaande klanten met stapelkorting, door de procentuele hoeveelheid korting te doen toenemen per gekochte eenheden.

Spaarprogramma

Een spaarprogramma is een andere wijze waarop je je klantenbinding toe kunt passen. Je kunt dit op een relatief makkelijke manier toepassen, door een x-aantal punten te geven bij elke bestede euro. Laat klanten zelf beslissen wanneer ze deze punten willen omzetten in korting, zodat je ze echt het idee geeft dat je waarde hecht aan klantenbinding.

Kraskalender

Verrassingen: you hate it or you love it. Toch is er een grote groep die nieuwsgierig is naar het onverwachte. In december kun je een kraskalender op je website installeren, waarbij de trouwe klantenkring iedere dag een hokje mag open krassen. Hoe klein deze beloning dan ook mag zijn, het draagt wel degelijk bij aan de onderlinge verstandhouding.

Verjaardagsactie

Persoonlijke aandacht: wie is er niet dol op? Ben je in het bezit van iemands gegevens, dan is een verjaardagsactie een goed idee. Stuur iemand een persoonlijk kaartje met een handgeschreven tekst of verstuur een felicitatiemail, waar een code in staat voor een gratis product t.w.v. een bepaald bedrag. Wedden dat je diegene kunt toevoegen aan jouw lijst met fans?

Introductiekorting

Een andere wijze waarop je je klantenbinding verder gestalte kunt geven, is het aanbieden van introductiekorting. Laat je klanten hun vrienden of familieleden uitnodigen en bij iedere gebruikte kortingscode, zullen zij eveneens beloond worden met een vermindering van prijs op hun volgende bestelling.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!