Hulde aan de BHV'er

Het zal je maar gebeuren; een collega valt vlak voor jouw neus van de trap en raakt bewusteloos door de harde klap met het hoofd op de marmeren vloer. Jij bent de enige andere persoon die nog in het gebouw is en je hebt werkelijk waar geen idee hoe je de juiste hulp moet verlenen tot er verdere hulp aanwezig is. Terwijl je gespannen afwacht, vraag je jezelf af waarom jij geen BHV-cursus bent gaan volgen.

Gelukkig zitten er een aantal helden op ieder kantoor die wél weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Dat zijn de Bedrijfshulpverleners (BHV’ers). We stellen je graag voor aan onze BHV-helden op de Dag van de BHV.

BHV’ers Hermen en Jeffrey verlenen ‘bedrijfshulpverlening’ aan een gevallen collega.

Waarom zou je BHV’er worden?

Niet iedereen staat te popelen om BHV’er te worden, maar waarom hebben Hermen en Jeffrey wel gekozen om deze rol op zich te nemen? “Het is nuttig om een BHV diploma te hebben en ik wil graag mensen kunnen helpen. Dat kan ik nu met zekerheid als het op iemands veiligheid aankomt”, beaamt Hermen. Jeffrey sluit zich daarbij aan: “Het werd me gevraagd en eigenlijk is het ook wel heel handig”.

Naast in je werksituatie heb je namelijk ook privé wat aan de hulpverlenende vaardigheden die je leert tijdens een BHV cursus. BHV’er zijn doe je niet alleen voor jezelf. Je doet het vooral voor (de veiligheid van) anderen.

“Dag van de BHV is er in de eerste plaats voor de niet-BHV’ers!”

Wat zijn de taken van een BHV’er?

Als Bedrijfshulpverlener (BHV’er) dien je hulp te verlenen als er een incident op de werkvloer plaatsvindt. Je bent verantwoordelijk voor:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen na ongevallen;
  • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.

Een BHV’er is opgeleid om onder andere te reanimeren, verbanden aan te leggen en ziet het als zijn taak om werknemers en klanten in veiligheid te brengen in geval van nood.

BHV verdient erkenning en is nodig

Elk bedrijf is volgens de Arbowet verplicht om goede bedrijfshulpverlening beschikbaar te stellen. Om hier meer besef, waardering en support voor te vragen wordt dit jaar voor de 8e keer op rij landelijk de Dag van de BHV erkent.

Het lijkt er echter op dat er steeds minder goed opgeleide BHV’ers op de werkvloer te vinden zijn. Uit onderzoek blijkt dat er bij meer dan de helft van de bedrijven niet altijd een BHV’er aanwezig is en dat een op de tien bedrijven zelfs helemaal geen BHV’er (meer) heeft. BHV’ers moeten minimaal eens per jaar op herhaalcursus komen en hier is steeds vaker minder budget voor blijkt. Daarnaast wordt bij veel bedrijven niet op tijd vervanging geregeld.

Bij ons geen gebrek aan veiligheid

Wij mogen ons daarentegen rijk rekenen met een collega die zich een tijdje terug spontaan en vrijwillig uitliet over de wens om een BHV-cursus te willen volgen. BHV’er in spé Twan staat gelukkig voor Best4u Internet Marketing al klaar om deel te nemen aan een eerstvolgende BHV-cursus. Uit zichzelf volgt hij binnenkort al een EHBO cursus en vanaf volgend jaar zal Twan zich na een volbrachte BHV-cursus ook bij onze BHV-helden mogen voegen.

Hulde aan de BHV'er 1

BHV’ers Hermen en Jeffrey met daarnaast toekomstig BHV-held Twan.

Waarom Twan zo gewillig is om BHV’er bij ons te worden? “Omdat ik wat wil kunnen doen op het moment dat iemand wordt aangereden of hulp nodig heeft. Het lijkt mij nuttig wat ik op zo’n cursus leer en ik help graag mensen. Dat vind ik belangrijk.” Nou Twan, fijn dat we binnenkort ook op jouw redding skills kunnen rekenen mocht het ooit nodig zijn op de werkvloer.

Jeffrey laat tot slot nog weten dat zich eigenlijk nooit noodsituaties hebben voorgedaan op kantoor. “Voor zover ik weet is het bij Best4u nog nooit verder gegaan dan iemand die te veel had gedronken of zich in z’n vinger had gesneden.” Kortom, bij ons lijkt het met de veiligheid wel goed te zitten. Desalniettemin zijn we hartstikke blij dat de BHV’ers voor ons klaarstaan.

Bedankt jongens! En laten we toch maar hopen dat het vooral bij de handige trainingen hoeft te blijven, zonder de praktijkervaring van incidenten op kantoor ;).

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!