Google Plus VS Facebook

Vijf maanden geleden kwam Google Plus. Het snelst gegroeide sociale netwerk: 40 miljoen gebruikers geteld in de maand oktober. Google Plus blijft doorgaan, nieuwe functies en verbeteringen blijven komen.

Een nieuwe functie is o.a. Google+ Pages, hiermee kunnen bedrijven hun eigen pagina beginnen binnen Google Plus. Toch is het nog een stuk kleiner dan Facebook. Facebook-gebruikers zijn verbonden met hun vrienden-, familie-, en collega kring. Bij Google+ heb je bepaalde groepen, bijvoorbeeld fotografen. Deze groepen zijn erg actief op Google+, maar voor de gemiddelde bezoeker is dat niet interessant. Veel mensen die nu gebruikers van Google+ zijn geworden, zijn misschien verleid door het idee dat Google+ erg Facebook lijkt. Maar wordt Google Plus hiermee dan niet onderschat?

 

Wat is het verschil?

 

Google plus is op sommige punten wel een sociaal netwerk, maar op sommige punten ook weer niet. Google Plus kan je eventueel gebruiken met andere Google toepassingen. Denk hierbij aan de zoekmachine, e-mailen, intra- en extranet, blog. Natuurlijk zijn er nog meer te bedenken. Eigenlijk is Google+ een sociale website waar het mogelijk is om ook andere diensten van Google te gebruiken. Dus je kunt het persoonlijk maken voor je familie en vrienden, maar je kan ook bezig zijn met de complete marketing communicatie.

 

Is Google+ nou een sociaal netwerk?

 

Ja, maar niet alleen een sociaal netwerk. Google+ is ook een online platform. Het sociale gedeelte is dus een onderdeel. Google+ neemt Facebook als uitgangspunt van wat nou sociaal is. Mensen kunnen online contact opnemen met bekenden en onbekenden. Maar wat gebeurt er als Google+ verder groeit en er meer vrienden, familie en collega’s op gaan zitten? Op dat moment zal je toch zien dat Google+ meer een sociaal netwerk wordt. Natuurlijk blijft het netwerk groeien en groeien. Degenen die succesvol gebruik maken van Google+ geven dan ook aan dat de sociale interactie een hoge kwaliteit heeft. Dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat gebruikers er zelf voor zorgen dat de kwaliteit ook hoog blijft!

 

Wat wil Google nou eigenlijk bereiken?

 

Dat was de vraag die ik me afvroeg. Het doel van Google is niet om een tweede Facebook te worden, maar ze willen wel Facebook verslaan. Wat erg interessant is, is dat de omzet van Google hoger is dan Facebook, namelijk 38 miljard $. Terwijl meer mensen tijd doorbrengen op Facebook.

 

 

Conclusie

 

Google+ is dus wel een sociaal netwerk, alleen dan veel uitgebreider qua concept dan Facebook. Sociaal is niet alleen contact en dingen delen met je vrienden. Sociaal is ook nieuwe mensen ontmoeten, samenwerken, discussiëren, ondernemen en nog veel meer! Google+ maakt dit mogelijk.

 

Ik denk dat Google+ nog erg gaat groeien en misschien wel groter wordt dan Facebook. Toch denk ik dat sommige mensen alleen op Facebook blijven, omdat ze het teveel vinden om bijvoorbeeld Facebook, Twitter én Google+ bij te houden… Wellicht is dit per persoon verschillend. Wat denk jij?

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!