Google+ opengesteld voor iedereen

Op 28 juni 2011 lanceerde Google haar eigen sociale netwerk: Google+. In het begin werkte Google met een testgroep. Op basis van de uitnodigingen die zij verstuurden, konden mensen een account aanmaken en gebruik maken van het sociale netwerk. Google besloot de inschrijving te schrappen. Nu is het netwerk open voor iedereen. Men heeft geen uitnodiging meer nodig maar kan zich gewoon registreren.

Google + voor iedereen

Eindelijk is Google + open voor iedereen. Na 90 dagen ‘testen’ heeft Google afgezien van het idee dat alleen mensen met een uitnodiging gebruik kunnen maken van het sociale platform. Naast het openstellen van Google + heeft Google gelijk enkele aanpassingen gedaan. Met deze aanpassingen laat Google er geen gras over groeien: Google wil de strijd met Facebook versnellen.

 

Google + vs. Facebook

Wat de overeenkomsten en verschillen tussen Google+ en Facebook zijn, zie je in onderstaande infographic van Technobombs.

Google+ opengesteld voor iedereen

 

Moet ik als bedrijf nu ook Google + gaan gebruiken?!

Terwijl half Nederland net van Hyves is afgestapt en begint te wennen aan hoe Facebook werkt, is de rest van de wereld bezig met of men nu Facebook of Google+ moet gaan gebruiken. Want Google heeft zeker nog niet gewonnen.

Een van de grote successen van Facebook is dat je ook een pagina kan aanmaken voor een organisatie, bedrijf, merk of website. Google+ heeft dit nog niet. Het hoofd van Google’s commerciële afdeling, Jeff Huber, heeft laten weten in een reactie op een blog dat die paginafunctionaliteit er wel gaat komen maar dat deze nog in ontwikkeling is. “Ja, er komen ook (smb) bedrijfsprofiel pagina’s op Google+. Ik kan de lanceerdatum nog niet bekend maken want we willen deze functie zo geweldig mogelijk maken, we programmeren zo snel als we kunnen.”

 

Conclusie

Nu Google haar eigen sociale platform heeft gelanceerd voor iedereen, heeft Facebook er een grote concurrent bij. Omdat Google relatief nieuw is in de wereld van social media, verwacht ik niet dat Google+ boven Facebook komt. Omdat Facebook een bedrijf is welke zich specialiseert in social media, kan zij sneller inspelen op veranderingen die in de wereld van social media plaats vinden.

 

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!