Google ♥ WordPress, maar waarom eigenlijk?

Als trouwe WordPress gebruikers kunnen we het bij Best4u niet vaak genoeg zeggen: net als wij is óók Google gek op dit content management systeem. Niet voor niets wordt WordPress wereldwijd het meest gebruikt voor website-ontwikkeling. Maar waarop is die goede relatie tussen de zoekmachine en het CMS eigenlijk gebaseerd? In dit artikel lichten we die vraag toe aan de hand van drie belangrijke redenen.

1. Het belang van content

Van origine is WordPress een platform voor bloggers. En bloggen betekent véél nieuwe (en unieke) content produceren. Inmiddels is WordPress natuurlijk veel meer dan alleen een bloggers platform, maar dat neemt niet weg dat veruit de meeste bloggers nog steeds kiezen voor een website in WordPress. Het is in WordPress nu eenmaal enorm eenvoudig om een nieuw artikel/blog toe te voegen en deze op een mooie manier op je website te presenteren. Dat maakt het ook voor ondernemers gemakkelijk om content toe te voegen en nieuwtjes te publiceren op hun websites. En omdat het zo makkelijk is om een blog te plaatsen gebeurt dat regelmatig.

Nu is dat natuurlijk een belangrijke reden voor Google om WordPress websites te waarderen. Want nieuwe en unieke content is voer voor Google. Het algoritme van de zoekmachine geeft voorrang aan nieuwe content zodat bezoekers altijd de meest up-to-date informatie te zien krijgen.

2. WordPress is SEO-vriendelijk

Het plugin-aanbod van WordPress is enorm en daarmee zijn ook de mogelijkheden voor SEO-optimalisatie van je WP website zeer uitgebreid. De bekendste en meest populaire plugin voor SEO is SEO Yoast, waarmee je je content eenvoudig op de juiste manier kunt structureren. Ook kun je aangeven wat belangrijke zoekwoorden zijn waarmee je gevonden wilt worden door je publiek en is het mogelijk om meta descriptions, slugs en titels te verrijken met die zoekwoorden.

Hoe beter je content geoptimaliseerd is, hoe blijer Google daarvan wordt en dat is weer terug te zien in de zoekresultaten.

3. Responsive websites

De derde reden voor de goede relatie tussen Google en WordPress is het feit dat (de meeste, in elk geval nieuwe) WordPress websites responsive en dus mobielvriendelijk zijn. Dat houdt in dat het design van de website meeschaalt met het scherm waarop de website bekeken wordt. Voor Google is een responsive design van groot belang. De zoekmachine geeft mobielvriendelijke websites sinds een tijdje zelfs voorrang in de zoekresultaten. WordPress is erop ingesteld om de mobiele bezoeker aan te spreken, dus websites kunnen op elk scherm moeiteloos bekeken en gebruikt worden.

Ook interesse in een WordPress website?

De mogelijkheden die WordPress ons biedt zijn dus eindeloos. Niet voor niets werken wij bij Best4u al jaren trouw met dit populaire CMS. Bekijk gerust eens de mogelijkheden van een SEO Design website, een SEO MKB Maatwerk website of een Custom MKB+ website en vraag onze adviseurs om meer informatie.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!