Fulfilment: vloek of zegen?

Er zijn ondernemers die e-commerce bedrijven en hun verkoop ooit begonnen vanuit hun kofferbak, terwijl ze de administratie deden vanuit een vrijgemaakt hoekje in een stoffige garage. Maar wat doe je als je conversies de pan uitrijzen en je geen plek meer hebt voor al die dozen? Fulfilment is dan het enige juiste antwoord. Maar wat is fullfilment eigenlijk en welke voor- en nadelen kleven er aan dit principe? In dit blog van Best4u wordt fulfilment uitvoerig besproken!

Wat is fulfilment?

Fulfilment is het principe waarbij een onderneming, zoals een webshop, het volledige logistieke takenpakket uitbesteedt aan een externe partij. Hierbij kun je denken aan het verwerken van de binnengekomen goederen of producten, het opslaan van dit materieel in een warehouse, de etikettering ervan en de verzending en de verwerking van retourneringen. Fulfilment wordt met name gekozen door ondernemers zakenlieden die al druk genoeg zijn met het runnen van hun eigen onderneming en de logistieke rompslomp er niet bij kunnen gebruiken.

Voordelen fulfilment

De voordelen van fulfilment zijn onmetelijk groot. Een van de pluspunten aan dit principe, is de beperkte mankracht die je in hoeft te huren. Natuurlijk bouwen studenten die op hun vrije namiddag wat pakketjes voor je inpakken niet zoveel pensioen op als een werknemer van midden 40, maar feit blijft dat je als werkgever veel verantwoordelijkheden met je meedraagt. Uiteraard zijn er in het fulfilment centrum ook mensen die moeten inpakken, maar deze worden niet direct door jou betaald.

Een andere utiliteit van fulfilment is de tijdswinst die het oplevert. Fulfilment voorkomt dat je veel van je werktijd kwijt bent aan het ontvangen van pakketjes, het verwerken hiervan en het achterhalen waar retourneringen vandaan komen.

Nadelen fulfilment

Natuurlijk heeft fulfilment ook wat keerzijdes. Door jouw logistiek uit te besteden, dien je volledig te vertrouwen op de kwaliteiten van jouw fulfilment partner. Daarnaast heb je er niet altijd zicht op hoe er wordt omgegaan met jouw producten, waar je toch het nodige kapitaal in hebt geïnvesteerd. Daarnaast bevindt een fulfilment centrum zich lang niet in iedere plaats, wat ervoor kan zorgen dat zomaar langs wippen bemoeilijkt wordt om te kijken hoe zaken verlopen. Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je eraan begint.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!