Frameworks: wat kiest Best4u?

PHP is één van de populairste script-/programmeertalen van het moment. Dat brengt natuurlijk voordelen met zich mee, maar tegelijkertijd heeft de populariteit ook een keerzijde. Iedereen kan namelijk aan de slag met en gebruik maken van deze taal op zijn of haar eigen manier. Het kan daardoor voorkomen dat een eventuele derde partij relatief veel tijd kwijt is aan het uitzoeken van hoe de ontwikkelaar het project heeft bedacht en opgebouwd. Dit is één van de redenen voor het introduceren van frameworks. In dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden van frameworks en vertel ik je meer over het favoriete framework van Best4u.

Wat zijn frameworks?

Een framework kun je zien als een laag bovenop de programmeertaal. Het is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat een project wordt opgebouwd volgens een bepaalde werkwijze. Hierdoor kan de derde partij die dit framework al kent relatief gemakkelijk begrijpen hoe het project is gerealiseerd. En zo zijn er nog vele andere voordelen te noemen van het gebruik van frameworks. In dit artikel laat ik je kennismaken met verschillende frameworks.

De meest gebruikte PHP frameworks van dit moment zijn Laravel, Codelgniter, Symofny en Zend. Deze frameworks hebben uiteenlopende verschillen. Zo kan een framework zich specialiseren in het ontwikkelen in het zogeheten ‘MVC’* ontwerppatroon, kan een framework gericht zijn op het voorkomen van het herhalen van code of kan een framework bijvoorbeeld geschikt zijn voor hele grote projecten.

* MVC staat voor Model – View – Controller. Simpel gezegd betekent dit dat je de structuur van de applicatie verdeelt in een gedeelte dat de gegevens bevat (Model), een gedeelte dat verantwoordelijk is voor de presentatie hiervan (View) en een gedeelte dat het geheel aanstuurt (Controller). Op deze manier weet je bijvoorbeeld dat wanneer je aanpassingen moet maken in gegevens die worden gebruikt, je hiervoor in het ‘Model’ gedeelte van de applicatie moet kijken.

De favoriet van Best4u

Bij Best4u maken wij veelvuldig gebruik van het framekwork Laravel. Laravel is een ‘open source’ PHP framework, wat inhoudt dat de broncode vrij beschikbaar is zodat iedere ontwikkelaar toevoegingen of verbeteringen kan doorvoeren in dit framework. Laravel biedt ons verschillende voordelen:

  • Documentatie

De documentatie van Laravel is zeer uitgebreid, zowel de documentatie die door Laravel zelf is opgesteld als de onofficieel gemaakte documentatie door de community. Deze uitgebreide documentatie biedt ontwikkelaars enorme ondersteuning bij het werken in het framework.

  • Veiligheid

Het Laravel framework wordt continu doorontwikkeld en dus geregeld voorzien van nieuwe versies en updates. Bij deze actualiseringen worden eventuele veiligheidslekken en fouten uit het framework gehaald en worden er verbeteringen doorgevoerd.

  • Snelheid

Laravel houdt rekening met standaard functionaliteiten van een webapplicatie en ondersteunt de ontwikkelaar hierin. Denk hierbij aan het opzetten van een inlogproces inclusief bijbehorende functionaliteiten voor ‘wachtwoord vergeten’ en registratie. Door een aantal commando’s uit te voeren binnen het framework is de basis voor deze functionaliteiten binnen een aantal minuten te realiseren.

Laravel is bovendien het meest gebruikte framework wereldwijd. Het framework is ontwikkeld door Taylor Otwell. In zijn ogen bestond er nog geen PHP framework dat voldeed aan de hedendaagse maatstaven. Hij besloot zijn eigen framework te ontwikkelen, dat inmiddels is uitgegroeid tot een zeer populair en modern PHP framework.

Interessant? Like Best4u Group op Facebook voor meer artikelen!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!