Dít is wat een live chat functie toevoegt aan jouw webshop!

Specificaties van producten en FAQ’s kunnen voor jou als ondernemer nog zo duidelijk zijn. Maar als jouw potentiële klanten er geen snars van begrijpen, zullen ze maar wat blij zijn met een live chat functie op jouw website. Een live chat functie stelt de bezoeker in staat om direct in contact met jou te komen, zonder dat hij of zij uitgebreide e-mails of ellenlange (telefoon)wachtrijen tegemoet gaat

Maar voordat je hals over kop een live chat functie voor je website aanschaft, is het eerst goed om je te realiseren wat zo’n optie nu écht toevoegt aan jouw webshop. In dit blog bespreken we hoe jij zo jouw website goedkoop en snel verbeteren kunt.

Het werkt als appen

Er zijn chat functies die direct in verbinding staan met jouw nummer. Klanten die hun vraag bij de live chat functie hebben ingetoetst, krijgen een interface te zien die doet denken aan Whatsapp. Hierdoor hoef jij niet constant achter de laptop te kruipen voor het voorzien van repliek, maar kun je gewoon blijven waar je bent. Dit is met name ideaal voor ondernemers wiens webshop nog niet bijster groot is.

Geen overvolle inbox

Herinner je je de tijd nog dat je inbox overvol was met ellenlange e-mails, waar je maar geen tijd voor had om ze te beantwoorden? Met de live chat functie werk je de vragen van klanten direct weg, waardoor het aantal e-mails drastisch zal teruglopen.

Service

Klanten die met geen mogelijkheid hun vraag beantwoord zien worden, zullen snel afhaken in jouw webshop. Met een live chat functie bied je een stukje service aan en vergroot je de kans dat ze over zullen gaan tot een conversie. Zorg dat deze chatfunctie direct zichtbaar wordt zodra iemand op jouw pagina landt, zodat deze dienstverlening direct in het oog springt. Breng een bel ten gehore of laat het icoontje heen en weer schudden om extra aandacht te vestigen op de optie.

Stimulatie van herhaalaankopen

In het verlengde van de voorgaande reden, ligt de stimulatie van herhaalaankopen. Beantwoord jij iemands vragen dusdanig naar tevredenheid, dan zal de kans op herhaalaankopen namelijk aanzienlijk toenemen. Iemand is tenslotte al bekend met jouw service en waarom zou hij of zij dan naar de concurrent gaan? De live chat functie converteert dus niet alleen op het moment zelf, maar ook in een later stadium.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!