De beperkte visie van KPN

Brekend nieuws; een Nederlands waterbedrijf wil scanners gaan installeren op kranen van hun gebruikers om te zien waar hun water daadwerkelijk voor gebruikt wordt en het zodanig ook belasten. Directeur van der Meer stelt als volgt; “Het is ons ter oren gekomen dat ons water niet louter gebruikt wordt om wc’s door te spoelen of om mee te douchen, maar dat het zelfs gebruikt wordt om limonade mee te maken. Het lijkt ons dat dit water op een andere manier belast kan worden voor de consument en wij zo meer resultaat kunnen halen voor onze aandeelhouders”.*

De landelijke overheid kijkt naar mogelijkheden om dit aan banden te leggen.

Klinkt gek? Toch is dit exact waar KPN zich afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden in het kader van DPI en netneutraliteit. Toen de overheid besloot hier een stokje voor te steken en netneutraliteit vast te leggen in de wet en zo de consument te beschermen tegen belachelijke tarieven voor dezelfde bits en bytes die over de lijn van kpn gaan, bedacht de telecomreus wat nieuws. We gooien niet alleen de tarieven van louter de MB’s omhoog, maar we koppelen deze aan belminuten, zodat het geen zin heeft om via internet te gaan bellen of ‘whatsappen’.

Het is logisch dat als KPN minder opbrengsten binnenhaalt door de komst van whatsapp en skype, dat ze op een andere manier hun netwerk in stand moeten houden. Echter is de visie die op dit moment wordt geventileerd extreem beperkt.

In plaats van zich te focussen op het duurder maken van een klein stukje van de markt, zou KPN zich moeten richten op het vergroten van hun markt.  Onlangs kondigde UPC aan i.s.m. Vodafone te willen toetreden tot het mobiele spectrum. Slim, maar natuurlijk jaren te laat. Waarom zou ik mijn kabel TV, telefonie en internet en andere diensten via het vaste net willen blijven afnemen bij een aanbieder? Het zou toch geweldig zijn als ik in elk apparaat in mijn huis een simkaart stop en zelf via een interface kan bepalen hoe ze samenwerken? Kabel TV op mijn mobiel, via mijn iPad kijken wat er nog in mijn koelkast zit of via mijn TV een conference meeting opzetten met familie; allemaal via het grote, snelle, mobiele netwerk van KPN.

Ja KPN, daar ben ik bereid voor te betalen; als je ziet welke rekening ik nu al krijg voor vast bellen, HD televisie en kabelinternet dan liggen daar nog enorme kansen; het ‘internet of things’ een stap dichterbij.

Anders zou het maar zo kunnen dat een partij als Google met hun onlangs gelanceerde ‘Page Speed Service’ niet alleen gaat zorgen voor snellere laadtijden van pagina’s, maar ook het extreem comprimeren van data; wat resulteert in een extreme verlaging van het gebruikte dataverkeer en de daarbij behorende opbrengsten.

Daarnaast werd gisteren in Nederland Google Voice gelanceerd. Mocht een gigant als Google nu gaan starten met het aanbieden van data-only abbonementen i.c.m. met voice en eventuele compressie wordt het natuurlijk wel erg lastig voor de traditionele telco’s.

KPN, toon visie voor toekomst en investeer juist in het uitbreiden van de dataverbindingen en mogelijkheden per zendmast; anders zou die korte termijn visie weleens een korte termijn einde kunnen betekenen.
*bovenstaand verhaal is natuurlijk fictief en louter illustrerend voor de telecommarkt

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!