Apps steeds belangrijker in de toekomst

Apps steeds belangrijker in de toekomst? Hoezo, we hebben toch het web?

Klopt, maar de mobiele telefoons van de toekomst zullen onmisbaar worden in het dagelijks leven. 10 jaar geleden gebruikten mensen mobieltjes om mee te sms’en en te bellen, tegenwoordig is internet op de telefoon een dikke pre. Anno 2010 zijn het de apps die het verschil maken. Het zijn kleine programmaatjes die je kunt downloaden op je mobiel.

In 2008 lanceerde Apple voor het eerst een store met apps: de App Store. In de App Store kun je meer dan 150.000 apps vinden voor je iPhone. Heb je geen iPhone, maar een Andriod-toestel of Nokia? Geen probleem, dan kun je terecht bij de Android Market of de Ovi Store.
Ook Microsoft heeft zijn eigen store genaamd Windows Marketplace, waar gebruikers naar toekunnen voor de nieuwste programma’s. De concurrenten van Apple zijn volop in de strijd voor marktaandeel, echter is Apple onbetwist marktleider op het gebied van de apps. De apps van Apple zijn alleen bestemd voor gebruikers met een iPhone. Google hoopt daarom dat steeds meer ontwikkelaars kiezen voor Android. Microsoft komt volgend jaar met een nieuw besturingssysteem, dit in verband met tegenvallende resultaten.

Op de vraag waarom de apps steeds belangrijker worden in de toekomst heb ik hiermee nog niet beantwoord.
Door de komst van smartphones en de Pads – zoals de iPad – heeft er een verschuiving plaats gevonden van het open web naar gesloten platforms in de vorm van apps. Tegenwoordig wordt internet meer gebruikt als transportkanaal en minder om te browsen. Ook zijn apps steeds populairder omdat het vaak sneller en beter werkt. De gebruiker hoeft de informatie niet langer meer te zoeken, de informatie komt namelijk naar je toe.

Ook zullen vermoedelijk de meeste bedrijven binnenkort beschikken over een app. Een app is vooral erg geschikt voor het verspreiden van commerciële content. Een voorbeeld hiervan is de mediawereld, die gebruikers de gelegenheid geeft om de ‘light’ versie van een app te proberen. Hiermee proberen ze mensen te stimuleren om de betaalde versie aan te schaffen.

In de mobiele telefoons van de toekomst zullen de applicaties steeds een grotere rol spelen. Men verwacht dat er in 2020 maar liefs 10 miljoen apps voor mobiele telefoons zijn en dat deze net zo belangrijk zullen zijn in het dagelijks leven als nu het internet is.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!