Apple is marktleider, Samsung evenaart

Waarschijnlijk zal het niemand verrassen dat Apple er nog steeds met kop en schouders boven uit steekt wat betreft het marktaandeel in 2011. Maar daarnaast zal Apple de warme adem van Samsung zeker voelen. De Zuid Koreaanse grootmacht is namelijk zeer vooruitstrevend in deze sterk vertegenwoordigde markt.

Marktleider in de mobielbranche

Volgens de Worldwide Mobile Phone Tracker hebben de vijf grootste smartphone-leveranciers in het 4de kwartaal van 2011 rond de 157,8 miljoen producten verkocht. Van dit zeer grote aantal werden er 37 miljoen door Apple verkocht, waardoor ze een marktaandeel hebben van 23,5 procent.

Ondanks het hoge marktaandeel van Apple is ook Samsung behoorlijk goed bezig. Samsung verkocht namelijk 36 miljoen producten in het 4de kwartaal van 2011 en is daardoor goed voor 22,8 procent van de markt. Apple bleef op de befaamde koppositie staan door het publiceren van de iPhone 4S.

 

Marktleider in de smartphonebranche

Samsung is wel de top smartphone verkoper in 2011 wanneer je dit over het gehele jaar bekijkt. Samsung verkocht in 2011 namelijk 94 miljoen smartphones terwijl Apple er 93,2 miljoen verkocht. Dit aantal zorgde voor 19,1 procent marktaandeel voor Samsung in het jaar 2011, Apple nam 19 procent voor haar rekening. Samsung was tevens de snelste stijger wat betreft jaar tot jaar met 275 procent, terwijl Apple 128,4 procent steeg ten opzichte van het afgaande jaar. Maar naast winnaars zijn er natuurlijk ook verliezers. Blackberry en Nokia waren namelijk van de verliezende partij, ook ondanks Nokia haar Lumia 800 op de markt bracht. Ook HTC kan niet blij zijn met het licht gestegen marktaandeel en kan zo de snelle groei van de afgelopen jaren jammer genoeg niet vasthouden.

 

Conclusie

Android en Apple zijn dus de top met een gezamenlijk marktaandeel van 75 procent. Op basis van deze feiten zal het dus niet heel gemakkelijk zijn voor Nokia en Microsoft om de Windows Phone op de huidige markt te infiltreren. Daarnaast voorspellen specialisten op dit gebied dat de smartphone markt zijn sterkste groei nu wel gehad heeft.

Welke producent gaat u helpen met het vergroten van haar marktaandeel?

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!