Android App of iPhone App?

Zowel op het gebied van smartphones als tablets is er een strijd gaande tussen Apple en Android. Apps zijn voor bijna elk platform op een centrale plek te vinden: de App store. Maar waar gaat eigenlijk het geld dat je uitgeeft eigenlijk naar toe?

De smartphones zijn al volledig ingeburgerd en aan het overtreffen in de verkoopaantallen van de gewone mobieltjes. Volgens een schatting van Growth from Knowledge (GfK) gaan er dit jaar zo’n 3 miljoen smartphones over de toonbank. Vorig jaar waren dit er 2,1 miljoen.

 

Apps blijven zich ontwikkelen

Het woord: App, werd gekozen tot het woord van het jaar 2010 in Amerika. In juli 2008 werd de App Store van Apple geopend. In deze winkel zijn nu al meer dan 10 miljard apps gedownload.

De App Store heeft met 333.000 IPhone apps het grootste aanbod van alle App stores.

Nu dat Android op de markt is gekomen blijkt het de grootste concurrent in tijden te zijn voor Apple.

Op de Android market  zijn nu al 206.000 apps te downloaden. Deze App winkel zal met dit huidige groeitempo dit jaar nog aan Apple voorbij gaan. In tegenstelling tot Apple biedt Android ontwikkelaars de vrijheid om apps via andere kanalen aan te bieden. Het aantal App stores zal alleen maar groter worden. De grote App stores zullen dit jaar gezamenlijk zo’n  4 miljard dollar omzetten, 78 % meer dan vorig jaar.

 

Android ontwikkelaar of iPhone ontwikkelaar?

Ontwikkelaars plukken zelf ook de vruchten van App stores. Zij bereiken een groot publiek en hoeven geen of nauwelijks kosten voor marketing of hosting te maken en ook niet in een betaalsysteem te investeren. De eenmalige investering is beperkt. Apple vraagt $ 99 per jaar en bij Android ligt dit op $ 25 per jaar. Apple heeft de striktste richtlijnen waar apps aan moeten voldoen voordat ze worden goedgekeurd en opgenomen in de App store. Daardoor komen apps en updates vertraagd beschikbaar. Volgens Apple wordt 93 % van de nieuwe apps en 96 % van de updates binnen 7 dagen goedgekeurd. Ontwikkelaars van Android zien hun app bijna direct in de Android Market verschijnen.  Het voordeel hiervan is dat er dan door ontwikkelaars snel ingespeeld kan worden op problemen van hun apps.  Als je een app koopt, gaat bij de grote App stores slechts 70 procent van de opbrengsten naar de ontwikkelaar en de rest gaat naar de fabrikant.

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!