Achteraf betalen in jouw webshop: doen of niet?

Ons koopgedrag verschuift zich steeds vaker van de offline naar de online markt. Voor jou als webshophouder, wordt het daardoor een steeds grotere uitdaging om aantrekkelijk te zijn voor nieuwe klanten. Een van de manieren hoe je dit kunt bewerkstelligen, is het aanbieden van achteraf betalen. Deze feature wordt als erg aantrekkelijk bevonden door consumenten, aangezien de stap om over te gaan tot conversie zo verkleind wordt.

Om een goede keuze te kunnen maken of achteraf betalen ook iets voor jouw webshop is, heeft webshop specialist Best4u er een blog aan gewijd. Ga er dus maar eens goed voor zitten, zodat je een gedegen afweging kunt maken.

Verschillende manieren van achteraf betalen

Allereerst is het goed om je te realiseren dat er diverse manieren zijn van achteraf betalen. Je kunt ervoor kiezen om in zee te gaan met een partij als Klarna of Afterpay. Hierbij riskeer jij als eigenaar van een webshop niet dat de betaling voltooid wordt, want dit risico draag je namelijk over aan de partner waar je mee samenwerkt. Hierbij kun je jouw klanten laten kiezen uit termijnbetalingen of eenmalige transacties. Een meer traditionele manier is het laten betalen door middel van een factuur.

Minimale besteding

Hoe gemakkelijk achteraf betalen ook is, kleven er ook nadelen aan dit concept. Een daarvan is de minimale besteding die er vaak aan gekoppeld is. Er zijn namelijk partners waar consumenten minimaal 100 euro moeten besteden om gebruik te kunnen maken van de dienstverlening. Niet écht efficiënt als jouw webshop uit goedkope spullen bestaat.

Meer conversies

Uit onderzoek is gebleken dat achteraf betalen conversieverhogend werkt. Dit komt omdat de pijn van het betalen pas op een later moment gevoeld hoeft te worden, waardoor men eerder genoodzaakt is om de bestelling af te maken. Een andere logische verklaring hiervoor is de autoriteit die je uitstraalt met de optie om achteraf te betalen. Dit wekt namelijk een vertrouwensband op, iets wat online erg belangrijk is.

Geld nodig

Met name als je seizoensgebonden producten verkoopt, is het erg logisch dat jij jouw geld snel naar je rekening wilt zien vloeien. Je verkeert je tenslotte in de maanden waar jij het van moet hebben en met achteraf betalen duurt dat nu eenmaal langer dan je zou willen. Vraag je dus goed af of je uitgestelde betalingen kunt handelen.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!