3x originele ideeën voor productfoto's waar jij nog niet aan dacht

Productfoto’s. Misschien zijn het wel de meest onderschatte elementen die je in een webshop hebt. En dat terwijl ze jouw product kunnen maken of kraken. Hoog tijd dus om je focus enigszins te verleggen van expertise naar productfoto’s, zodat potentiële klanten echt omver geblazen kunnen worden door hetgeen dat ze op jouw beeldscherm zien.

Om te voorkomen dat je een standaard aanpak kiest, heeft Best4u het denkwerk alvast voor je gedaan. Het enige wat je hoeft te doen, is het lezen van dit blog over originele ideeën voor productfoto’s. Wedden dat je omver wordt geblazen van het enthousiasme? Lees gauw verder!

Turn-around

Niets is zo vervelend als productfoto’s die onduidelijkheid opwekken bij je klanten. Om je klanten een ‘full experience’ te geven terwijl ze aan het shoppen zijn, geef je ze de mogelijkheid om het product te laten kantelen. Hiervoor dien je zogenaamde 360 graden foto’s te laten schieten door een professionele instantie. De bezoekers van jouw website kunnen zo als het ware om jouw product ‘heenlopen’, terwijl ze gewoon op hun stoel blijven zitten. Indien je dit teveel moeite kost, kun je ook alleen een foto van voor en van achteren maken. Op het moment dat iemand er overheen veegt, toont hij de achterzijde en vice versa.

Gifjes

Wil je de bezoekers een verdere deep dive geven in de items die jij in het assortiment hebt opgenomen, maar lukt dit niet zo goed met statische foto’s? Voorzie je productpagina’s dan van gifjes. Je kunt bijvoorbeeld wat verschillende foto’s laten schieten, die je kort en bondig achter elkaar zet. Eigenlijk zijn dit soort productfoto’s meer verkapte video’s die je webshop ook nog eens veel meer tot leven laten komen, waarmee alles visueel gezien een stuk aantrekkelijker wordt.

Mega zoom

Bij sommige productgroepen, vooral in de categorie modeproducten, is het extra belangrijk om het specifieke item van dichtbij te kunnen aanschouwen. Als je dan niet de mogelijkheid hebt om in te zoomen op de details, dan kan dat knap vervelend bij het verrichten van een online aankoop. Om die reden is het een wijs besluit om een mega zoom functie onder te brengen bij de productfoto’s. Houd hierbij in het achterhoofd dat je een kwalitatief hoogwaardige camera gebruikt, want anders zal dit alleen maar averechts werken door de uitvergrote pixels.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!