Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Een website laten maken? Dit zijn de belangrijkste begrippen

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop
website laten maken begrippen

“In welke browser bekijk je je website momenteel?”, “Zou je de verhuiscode kunnen aanleveren?”, “Welke domeinnaam wil je registeren?”. Het is slechts een kleine greep uit de vele vragen die ik dagelijks stel aan onze klanten en de termen die ik gebruik als supportmedewerker. Voor mij en mijn collega’s doodgewone taal, maar ik kan me voorstellen dat sommige termen uit de online wereld niet in het woordenboek van elke klant voorkomen. Om je toch een beetje wegwijs te maken in ‘onze’ wereld heb ik een begrippenlijst opgesteld met veelvoorkomende begrippen en een uitleg. Zo kom je beslagen ten ijs als jij binnenkort een website laat maken.

De meest voorkomende begrippen op een rij

Jij als ondernemer bent een natuurtalent in het runnen van je core business, wij als online partner zorgen voor jouw online succes. Maar dat betekent niet dat we je niet graag betrekken in het proces. De mooiste online oplossingen komen namelijk voort uit een goede samenwerking. En voor een goede samenwerking moet je elkaar goed kunnen begrijpen. Deze begrippenlijst helpt je op weg.

1. Wat is een browser?

Met een browser (ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd) surf je op het internet. De bekendste en populairste browsers zijn Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera en Safari (Apple). Eigenlijk is een browser de belangrijkste software op je computer, hiermee kom je namelijk op het internet terecht.

2. Wat is webdesign?

Webdesign is het vormgeven van websites. De term wordt regelmatig breder gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites als onderdeel wordt gezien. Deze twee onderdelen worden echter meestal niet door dezelfde persoon uitgevoerd. Daarom kunnen we beter een verdeling maken tussen webdesign en web development. Webdesign richt zich dus voornamelijk op de front-end (voorkant) van websites, web development richt zich op de backend (achterkant), oftewel de technische realisatie van een website.

3. Wat is een CMS?

Een CMS is een Content Management Systeem waarmee je de content (inhoud) van je website kunt beheren. Bij Best4u maken we gebruik van WordPress voor websites en voor webshops gebruiken we het E-commerce platform Magento. Met een CMS kun je als beheerder van een website gemakkelijk content toevoegen, wijzigen of verwijderen via het controlepanel.

4. Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op internet, zoals best4u.nl. Meestal worden domeinnamen gebruikt voor websites, maar het is ook mogelijk om een domeinnaam aan te vragen voor bijvoorbeeld een persoonlijk e-mailadres. Bij Best4u kunnen we jouw domeinnaam alvast voor je registreren zodat je zeker weet dat de domeinnaam van jouw keus niet wordt ‘ingepikt’. Wil je weten of jouw domeinnaam nog beschikbaar is? Neem dan even contact op via support@best4u.nl en ik kijk het voor je na.

5. Wat is webhosting?

Webhosting betekent dat je website via een server in verbinding staat met het internet. Jouw website wordt gehost op een server: een speciale computer die 24 uur per dag aan staat en aangesloten is op het internet. Toetst iemand jouw domeinnaam in een browser in dan wordt diegene automatisch naar de server geleid. Zo kan jouw website over de hele wereld online bekeken worden.

6. Wat is een sitemap?

Een sitemap is een digitale inhoudsopgave. Het is een systematische ordening van de pagina’s van een website. Vergelijk het met de inhoudsopgave van een boek. Het doel is om de gebruiker snel inzicht te geven in de structuur van de website. Niet iedere website heeft een sitemap. Vooral voor grotere en complexere websites is een sitemap zeker aan te raden. Het helpt zoekmachines namelijk om elke pagina van jouw website te kunnen vinden. En hoe beter de zoekmachine jouw pagina’s kan indexeren, hoe makkelijker jouw informatie gevonden wordt door potentiële bezoekers.

7. Wat is een URL?

De URL is eigenlijk gewoon het adres van jouw website. URL staat voor Uniform Resource Locator. Het geeft aan waar bepaalde informatie zoals een bestand of afbeelding op je website zich op het internet bevindt. Deze informatie kan via het internet benaderd worden met behulp van een browser door de URL in de adresbalk te tikken of door een link aan te klikken.

8. Wat is WYSIWYG?

WYSIWYG staat voor What You See is What You Get. In een WYSIWYG-editor ziet de informatie op het scherm er hetzelfde uit als hoe deze (later) geprint wordt of op een website wordt gepubliceerd. Je kunt in een WYSIWYG-editor bijvoorbeeld zien hoe een opgemaakte tekst met verschillende lettertypen en afbeeldingen eruit ziet. Een bekend voorbeeld van een WYSIWYG-editor is Microsoft Word.

9. Wat is een domeinextensie?

Een extensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam: .nl, .com, .net en ga zo maar door. Dankzij de uitvinding van het domeinnaamsysteem (DNS) in 1983 hoeven we gelukkig niet meer het exacte IP-adres in te typen als we een website willen bezoeken, maar alleen nog de domeinnaam zelf.

10. Wat is een verhuiscode?

Stel, jouw domeinnaam staat momenteel bij een andere hostingpartij, maar je wilt deze onderbrengen bij ons. Dat betekent dat je je domeinnaam wilt verhuizen naar een andere hostingprovider. Hiervoor heb je bij de meeste extensies (.com, .net, .nl etc.) een verhuiscode (token) nodig. Op basis van die verhuiscode wordt gecontroleerd of jij de eigenaar van de domeinnaam bent en of de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet mag worden.

Naast bovenstaande begrippen zijn er natuurlijk nog veel meer woorden die regelmatig terugkomen in de online wereld. Kom je een begrip tegen waarvan je de betekenis niet kent en wil je toelichting van mij of van mijn collega’s? We helpen je graag met al je vragen! Neem gerust contact op via het contactformulier of door te bellen naar 0575 512 125.

Dennis

Dennis

Als supportmedewerker ben ik iedere dag proactief bezig met het adviseren van onze klanten, het oplossen van problemen en het leveren van sensationele support.
Dennis

Laatste artikelen van Dennis

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.