Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Wanneer is een website ‘goed’?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 19 maart, 2018 in Algemeen, Blog, Kennisbank, Kenniscentrum, Wordpress

Bijna elke consument begint zijn zoektocht naar een product of dienst online. Anno nu geen website hebben is dan ook bijna hetzelfde als onzichtbaar zijn voor je doelgroep. Dat er miljarden websites bestaan maakt het voor jou als ondernemer echter niet gemakkelijker om die doelgroep wel te bereiken. Hoe maak je in een wereld waarin iedereen zich online bevindt dan toch het verschil ten opzichte van je concurrent? Met een goede website!

En dat klinkt natuurlijk logisch. Waarschijnlijk vertrouw jij er als website eigenaar op dat jij in het bezit bent van een goede website; een mooi online visitekaartje waarop je helder weergeeft wat je diensten zijn. Het is echter niet altijd aan de buitenkant van de website te zien wat de kwaliteit van de website is. Die kwaliteit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren:

  • Zoekmachinevriendelijkheid (SEO)
  • Mobielvriendelijkheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Gebruikte technologieën
  • Sociale aanwezigheid/betrokkenheid
  • Lokale aanwezigheid/betrokkenheid

Op de vraag wanneer je kunt spreken van een goede website bestaat geen eenduidig antwoord. Het is natuurlijk afhankelijk van onder andere je doelgroep en de doelen die je zelf voor ogen hebt of je website succesvol is. Wel maken we bij Best4u gebruik van onze websitescan (die je overigens geheel gratis kunt gebruiken) om ondernemers een indicatie te geven van de status van hun website. De scan checkt een website op alle bovengenoemde factoren.

Door de websitescan te doen leg je je website dus langs de meetlat van de belangrijkste online eisen. Om je meer inzicht te geven in de belangrijkste onderdelen van een goede website (en dus de onderdelen waarop de scan jouw website checkt) gaan we in dit artikel kort in op die factoren. Ondernemers die hun website laten scannen ontvangen – naast een uitgebreide rapportage – ook een begeleidende whitepaper waarin uitgebreid wordt ingegaan op deze onderdelen.

Zoekmachinevriendelijkheid (SEO)

Een mooie website is stap één. De tweede, minstens zo belangrijke stap is het vindbaar maken van jouw website. De websitescan kijkt hoe het gesteld is met de SEO en dus de onderdelen die van belang zijn voor het behalen van een betere positie in Google. Daaronder vallen de metabeschrijving, headings, alt attributes, foute links, redirects, robots, txt-bestanden en de XML sitemap. Al deze onderdelen zijn medebepalend voor de vindbaarheid van je website in Google. Een SEO campagne kan namelijk pas resultaten opleveren als je website goed geoptimaliseerd is op de genoemde technische punten.

Mobielvriendelijkheid

Als je je bedenkt dat meer dan de helft van al het online zoekverkeer afkomstig is van een mobiel apparaat kunnen we wel stellen dat jouw website mobielvriendelijk moet zijn om successen te behalen. Een mobielvriendelijke – responsive – website schaalt mee met het apparaat waarop jouw website bekeken wordt. Hiermee stem je niet alleen je mobiele bezoeker, maar ook Google tevreden. De zoekmachine experimenteert al sinds 2016 met een mobile first index, waarbij websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik voorrang krijgen in de zoekresultaten. Het is bovendien geen ondenkbare gedachte dat er binnen nu en een aantal jaren een mobile only index geïntroduceerd zal worden door de zoekmachine.

De websitescan kijkt dus of er een responsive versie van jouw website bestaat en checkt daarnaast de leesbaarheid van je content, de touchscreen readiness (zoals de grootte van je buttons), de snelheid, compatibiliteit (of de content op alle apparaten bekeken kan worden) en de viewport (hoe de webpagina eruit ziet op een mobiel apparaat).

Gebruiksvriendelijkheid

Bezoekers die op jouw website komen moeten zo gemakkelijk mogelijk hun weg kunnen vinden. Is het design van je website functioneel en is de content duidelijk? Welke stijl en functionaliteiten zijn nodig om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal gebruiksvriendelijk is voor je publiek?

Er zijn, naast functionaliteit, ontwerp en content, nog veel meer onderdelen die invloed hebben op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Denk bijvoorbeeld aan de lengte en inhoud van je URL, de aanwezigheid van een custom 404 pagina, de paginagrootte, laadtijd en de taal. De websitescan bekijkt al deze onderdelen en neemt ze mee in de uiteindelijke beoordeling.

Gebruikte technologieën

Een website is opgebouwd vanuit verschillende technologieën, ook wel codering genoemd. Elke functionele technologie heeft een eigen manier van opbouw/codering. Zo is WordPress opgebouwd in PHP. Een website in WordPress wordt weer opgebouwd in HTML. Al deze functionele technologieën hebben elkaar nodig om te kunnen werken. Een juiste codering van je website is van belang voor de leesbaarheid van je website.

Daarnaast is een goede website voorzien van SSL beveiliging voor een versleutelde verbinding. De websitescan bekijkt of er een SSL certificaat aanwezig is, of de website met de juiste technologieën is opgebouwd én of er een Analytics tool aanwezig is. Hiermee krijg je onder andere inzicht in conversies, waar je bezoekers vandaan komen, welke pagina’s goed bekeken worden en het succes van advertenties.

Sociale aanwezigheid/betrokkenheid

De websitescan bekijkt de mate waarin je sociaal bent en dus betrokkenheid creëert bij je publiek. Middels social media kun je namelijk een enorm publiek bereiken en je klanten betrekken bij je activiteiten. Op die manier kun je een netwerk van trouwe fans opbouwen. Dit kan bijvoorbeeld middels Facebook, maar ook je activiteiten op Google+, Google Mijn Bedrijf, Twitter en Instagram helpen je om je merk te verwerken, je positie in zoekmachineresultaten te verbeteren en te communiceren met je netwerk.

Doordacht social media gebruik kan van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. De resultaten van de websitescan bieden een goede basis voor het uitbouwen van je sociale netwerk en je social media strategie.

Lokale aanwezigheid/betrokkenheid

Vermeldingen in lokale verwijzingen zijn van groot belang voor je positie in de zoekresultaten van Google. Dagelijks zoeken er namelijk miljoenen mensen naar lokale bedrijven via Google en Google Maps. De websitescan bekijkt in welke lokale verwijzingen jouw bedrijf te vinden is én wat de meest recente online reviews over jouw bedrijf zeggen. Positieve feedback is namelijk van grote waarde voor het beïnvloeden van twijfelende consumenten. Je straalt er vertrouwen en eerlijkheid mee uit.

En, is jouw website ‘goed’?

Bovenstaande onderdelen wegen dus mee in het toekennen van een bepaalde waarde aan een website. Wil jij weten of je met jouw website kunt spreken van een goede website? Doe dan gratis onze websitescan via deze pagina.

Eline

Eline

Teksten en woorden inspireren mij enorm. Dagelijks ben ik bezig met het zoeken naar de juiste woorden om de boodschap van ons - als jouw online wegwijzer - optimaal aan jou over te brengen.
Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.