Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Waar moet een website met SEO aan voldoen?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 14 mei, 2012 in Kenniscentrum, SEM, SEO

Je hebt besloten dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) toegevoegde waarde kan hebben voor je website. Goed bezig! Wil je dit echter in eerste instantie zelf oppakken of uitvogelen? Geen probleem! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een website optimaliseert op het gebied van SEO. Hieronder een aantal punten die jou helpen om je website hoger in de posities van Google te krijgen.

De opbouw van de tekst moet goed zijn

Zoals eerder genoemd scant Google je website op kopjes. Zorg dat de opbouw van je website duidelijk is. Naast Google screent een bezoeker ook vaak de website door middel van de titel en tussenkoppen. Zorg dat deze de lading van de website dekken en je bezoeker een beeld geven van wat er in de tekst behandeld wordt. Maak hierbij gebruik van H1 en H2 headers.

Gebruik voldoende tekst

De website moet voldoende tekst bevatten. Een pagina kan pas door Google op relevantie gecontroleerd worden wanneer er minimaal 250 woorden op de pagina staan. Meer tekst is niet erg, mits het geen tekst is om alleen te vullen, maar tekst die ergens op slaat en toegevoegde waarde heeft. Zorg dus voor een kwalitatieve tekst waar mensen écht iets aan hebben.

Een goede kwaliteit tekst

Deze tip valt samen met de vorige. Zorg dat je tekst van goede kwaliteit is. Zorg voor kloppende zinnen, let goed op grammatica en spelfouten. Dit is niet direct belangrijk voor Google, maar de betrouwbaarheid van je website wordt sterk verlaagd met grammatica- en/of spelfouten. Lees dit artikel ook eens. Hierin staat beschreven hoe een webshop haar omzet verdubbelde door alle grammatica- en spelfouten van haar website te halen.

Een duidelijk zoekwoord en een duidelijk onderwerp per pagina

Het is belangrijk dat elke pagina een duidelijk onderwerp heeft en dat de tekst daar specifiek over gaat. Zorg dat je website is ingedeeld in pagina’s en dat elk onderwerp een eigen pagina heeft. Kies voor deze pagina een zoekwoord dat interessant is voor je doelgroep. Stel dat je website gaat over het verkopen van houten eettafels, dan is houten eettafel een goed zoekwoord voor een pagina over houten eettafels. Dit zoekwoord beschrijft precies waar de pagina over gaat. Zorg dat de tekst alleen over een houten tafel gaat. Niet alleen het zoekwoord bepaalt het onderwerp van je pagina, maar ook alle andere aanwezige teksten.

De juiste positie van het zoekwoord op de pagina

Zet het zoekwoord op de juiste posities op de pagina neer. Google screent een website op ‘hoofdstuktitels’, de genoemde headings. Dat zijn de koppen en de tussenkopjes. Zorg dat je zoekwoord in deze titels voorkomt. Gebruik ze wel menselijk, drie keer je zoekterm herhalen is niet functioneel. Het zoekwoord moet in ieder geval genoemd worden in de volgende tekstopmaak elementen:

  • Pagina titel
  • De kop van je tekst (h1)
  • In de eerste alinea
  • In de eerste tussenkop (h2)

Gebruik je zoekwoord niet te vaak

Keyword density betekent letterlijk: zoekwoord dichtheid. Dat houdt het percentage in hoe vaak het zoekwoord ten opzichte van de rest van de woorden in de tekst voorkomt. Stel dat je een tekst hebt met 200 woorden, waar jouw zoekwoord 8 keer in voorkomt. Dan heb je een keyword density van 4%. Er is geen bewezen ‘beste percentage’. Je kunt de keyword density door verschillende tools laten berekenen. Zorg vooral dat je website goed leesbaar is voor je bezoekers. Hoe vervelend is het als één woord in elke zin voorkomt? Je weet zelf dat zulke teksten niet fijn lezen. Houd je tekst menselijk, dan komt het met de keyword density absoluut goed.

Het gebruik van zoekwoorden en synoniemen

Gebruik de juiste woorden in de tekst, zorg dat de tekst kloppend is, ook al optimaliseer je voor Google. Gebruik ook synoniemen voor je zoekwoord, zo herkent Google dat je het echt over één onderwerp hebt. Daarnaast leest het gemakkelijk voor de bezoeker als je het niet continu over houten eettafel hebt.

De tekst moet geschreven zijn voor bezoekers, niet voor Google

Je moet de tekst zo schrijven dat je bezoekers ook daadwerkelijk iets aan de tekst hebben. Bezoekers naar je website krijgen is één, maar de bezoekers op je website houden is twee. Zorg dat je bezoekers alle informatie kunnen vinden die ze nodig hebben en dat ze vervolgens iets kunnen doen: een afspraak maken, een offerte aanvragen, verder surfen naar een andere pagina. Je kunt het zo gek niet bedenken. Op deze manier houd je het bouncepercentage van je website laag.

Beeldmateriaal in de tekst

Afbeeldingen in de tekst zijn prettig voor een bezoeker. Stel dat je een tekst hebt van 300 woorden, sommige bezoekers kan dit afschrikken en zullen wellicht je website verlaten. Door het gebruik van een afbeelding wordt de bezoeker niet geconfronteerd met een flink blok tekst. Soms zegt een afbeelding ook meer dan 1.000 woorden en gebruik je het als uitleg. Google kan geen afbeeldingen lezen, alleen tekst. Gebruik daarom een alt-tag voor een afbeelding. De alt-tag beschrijft de afbeelding en is wel leesbaar voor Google. Hier kun je het zoekwoord in verwerken.

Zorg voor goede metatags

In meerdere bronnen wordt aangegeven dat metatags niet meer belangrijk zijn voor Google. Wellicht worden deze niet meer ‘gelezen’, maar ze zijn wel belangrijk! In de metatags staat namelijk de informatie die Google toont wanneer jouw website in de zoekresultaten naar voren komt. Deze informatie is belangrijk voor de bezoeker. Beschrijf in de titel de dienst of het product dat je aanbiedt, bijvoorbeeld: Houten tafel gezocht? [naam bedrijf] heeft meerdere goedkope houten tafels. Een goede titel is goud waard. Zorg daarnaast dat je in de beschrijving de voordelen noemt, en de bezoeker dus een concrete reden geeft om naar jouw website te gaan. Bent u op zoek naar een houten tafel? Onze houten tafels zijn betaalbaar, van goede kwaliteit en u krijgt 10 jaar garantie. Bestel direct! Noem daarnaast ook de manier van conversie, dan weet een bezoeker ook wat er van hem ‘verwacht’ wordt op de website. Door meer bezoekers naar je website te trekken, ziet Google dat men jouw website interessant vindt. Indirect zorgen metatags voor een hogere ranking van je website.

Gedupliceerde teksten hebben geen waarde

Gedupliceerde teksten zorgen zelfs voor het tegendeel: je pagina daalt in de posities. Een gedupliceerde tekst betekent dat dezelfde letterlijke tekst ook ergens anders op internet te vinden is. Dit is een ander uitgebreid artikel over duplicate content. Google toont alleen de website met de originele tekst en laat de andere weg: hier heeft de bezoeker immers niets aan.

Linkbuilding

Een heel ander aspect van SEO: het verkrijgen van links naar je website. Wanneer er veel links naar website A gaan, gaat Google ervan uit dat website A belangrijk is. Hierdoor wordt de ranking van website A verhoogd. Onthoud: de links naar jouw website moeten kwalitatief en relevant zijn! Links van duizend en één startpagina’s hebben minder waarde dan vijf links van hoogstaande en bekende websites. Je kunt kijken welke websites veel waarde hebben door de Pagerank van een website op te zoeken. Wanneer de pagerank van website B hoger is dan de pagerank van website A, is het voor website A effectief als website B een link naar website A op zijn website zet. Je kunt eventueel aan linkruil doen.

Pssst.. Liever de linkbuilding uitbesteden bij Best4u? Neem contact met ons op! Wij regelen het graag voor je.

Zelf aan de slag

Je zult zien dat je website groeit in Google wanneer je met deze tips aan de slag gaat. Het zijn tips waar je in de meeste gevallen goed zelf mee aan de slag kunt. Naast alle tips die zijn genoemd, zijn er nog veel meer aspecten die een rol spelen bij zoekmachineoptimalisatie. Deze besparen we je voor een volgende keer. 🙂

Lijkt het je toch teveel werk? Je kunt dit soort zaken ook uitbesteden. Bekijk onze website eens en vraag een gratis internet marketing analyse aan zodat je vrijblijvend ziet wat de mogelijkheden van jouw website zijn om meer bezoekers (en klanten!) te krijgen.

 

 

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.