• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verslaat internet de eerste levensbehoeften?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 27 september, 2011 in Algemeen, Kenniscentrum

Eten, slapen en een dak boven je hoofd is voor de meeste mensen levensbehoefte nummer 1. Inderdaad, voor de meeste. Zo zijn er, gebleken uit het internationale 2011 Connected World Technology onderzoek, ook mensen die dit anders zien. Internet is minstens even belangrijk. Dit geldt voor 1 op de 3 studenten en jonge werknemers.

 

33% update hun Facebook minstens 5 keer per dag

Die statistieken zijn niet geheel onverwacht, aangezien velen van hen niet eens aan het werk kunnen zonder internet.

Natuurlijk is het goed om connecties via het internet te leggen en dan met name via social media, maar waar ligt de grens?


Het grootste gedeelte van deze groep vindt het internet niet alleen zo belangrijk voor het werk. Het is een tweede sociale leven.

  • Zo vindt meer dan 25% van deze mensen het belangrijker om bij te blijven op Facebook dan om leuke dingen te doen met vrienden, muziek te luisteren en uit te gaan.
  • 33%  doet dit minstens 5 keer per dag en meer dan de helft van de ondervraagden houdt tijdens deze “updatesessies” dan ook niets voor zich; alles wordt gedeeld.

 

Ook televisie moet het afzien

Voor het verkrijgen van informatie wordt door de ondervraagden bijna uitsluitend het internet gebruikt.

  • De traditionele media zijn  lang niet meer zo noodzakelijk om de nodige kennis op te doen en met name de TV neemt in populariteit af; voor minder dan 1 op de 10 studenten is dit nog het belangrijkste apparaat.

 

Nu lijkt het overdreven om te zeggen dat we niet meer kunnen leven zonder internet. Toch is 55% van de ondervraagden het hiermee eens. Er ontstaan natuurlijk steeds meer mogelijkheden met het internet en daardoor zal dit aantal hoogstwaarschijnlijk blijven groeien.

Internet wordt, of is het eigenlijk al: onmisbaar en niet weg te denken uit het dagelijks leven. Hoe belangrijk is internet voor jou?

 

Dit onderzoek is gedaan onder 2.800 studenten en jonge professionals uit 14 verschillende landen.

 

 

Verslaat internet de eerste levensbehoeften?

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *