Van online-revolutie naar offline-revolutie

In de westerse wereld was internet geen revolutie maar meer een logische stap in onze ontwikkeling. De digitalisering was al ingezet en dankzij werd dit proces versneld. Internet helpt ons het leven nog gemakkelijker te maken dan dat het was. Het biedt nieuwe en onbeperkte mogelijkheden voor ondernemers, critici en consumenten. Internet is ook geleidelijk is ons leven gekomen. Steeds meer huishoudens kregen een internetaansluiting en het Internet heeft zich met vallen en opstaan kunnen ontwikkelen tot wat het nu is en wij als gebruiker hebben hier aan kunnen wennen.

 

Hoe anders is het in een land als Egypte? Een Arabisch land dat dankzij een dictatuur, de westerse wereld, met uitzondering van Amerikaanse bommen, buiten de deur hield. In een dergelijk land heeft Internet zich niet geleidelijk kunnen ontwikkelen en hebben de inwoners niet kunnen wennen aan Internet. Daar heeft de bakker op de hoek geen website en zijn er geen webwinkels waar je je nieuwe kicksen kan bestellen. Hierdoor is het aantal Egyptische websites nog erg beperkt. Het merendeel wat Egyptische Internetgebruikers kunnen zien zijn westerse sites en dit is uitgedraaid op een revolutie.

De Egyptische early adopters zagen via Internet de westerse wereld vanaf dichtbij. Zij konden op een simpele manier in contact komen met de westerse wereld, zagen dat ze een stem hebben via Internet en deze ook kunnen delen. De groei van social media en Internetgebruikers in Egypte is naar mijn idee bijna tegelijk gevallen en dit feit heeft elkaar versterkt. De Egyptenaren kregen een online stem en deze stem konden ze ineens delen met andere Egyptenaren. Op een gegeven moment waren er zoveel stemmen dat het een climax begon te benaderen. De Egyptenaren overtuigde elkaar dat het tijd was voor een verandering. De opstanden begonnen nadat een man zichzelf in brand had gestoken, dit was het startschot voor een opstand en dankzij internet werd deze boodschap verspreid. Hierdoor sloeg het over en uiteindelijk kwam het gehele Egyptische volk massaal in actie. Het hele land was gemobiliseerd en het is de Egyptenaren, dankzij hun standvastigheid, gelukt om een revolutie af te dwingen.

Alle inwoners met een internetaansluiting in Libië, Iran en Bahrein zaten op het puntje van hun stoel om de video’s en filmpjes van de Egyptische revolutie te bekijken. Dit heeft ze gemotiveerd en het inzicht gegeven dat zij ook in staat zijn een revolutie te bewerkstelligen. In Bahrein is inmiddels al een ‘Tahrirplein’ ingericht en er staan protesten gepland. Allemaal mede mogelijk gemaakt door de deelbaarheid van Internet. De online-revolutie heeft zich doorgezet tot een offline-revolutie. Hoeveel landen er nog gaan volgen met deze offline-revolutie is onbekend. Maar alle presidenten, koningen en dictatoren zijn gewaarschuwd; internet is het begin van de revolutie!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!