• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Berichten plaatsen en bewerken

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Het plaatsen en bewerken van berichten werkt grotendeels hetzelfde als bij pagina’s. Het grootste verschil is echter dat berichten niet in het navigatiemenu van je website worden opgenomen, maar ze verschijnen op een speciale pagina op je website.

Dat kan de homepagina zijn, maar ook een andere pagina zoals “nieuws”, “blog” of “aanbiedingen”. Elk bericht dat je aanmaakt wordt automatisch op deze pagina geplaatst, waarbij het nieuwste bericht bovenaan komt. Dit maakt berichten uitermate geschikt voor bijvoorbeeld nieuwtjes en aanbiedingen, maar natuurlijk ook voor een blog.

Categorieën

In tegenstelling tot pagina’s kun je berichten indelen in categorieën. Zo kun je een categorie “nieuws” hebben en een categorie “blog”. De categorie kan bij het bericht geplaatst worden. Als er op de naam van de categorie geklikt wordt opent er een nieuwe pagina met alle berichten in de betreffende categorie.

Vink alle categorieën aan die van toepassing zijn op je bericht (er kunnen dus meerdere categorieën gebruikt worden) of maak een nieuwe categorie aan door op de link “nieuwe categorie toevoegen” te klikken. Je kunt de categorieën ook bewerken via de button “berichten” in het admin menu en door vervolgens op “categorieën” te klikken.

Tags

Ten slotte kun je tags opgeven bij een bericht. Tags zijn zoekwoorden die van toepassing zijn op het betreffende bericht. Wanneer je bijvoorbeeld een bericht plaatst over handleidingen kun je de tags “WordPress” en “Uitleg” toevoegen. Als je dan klikt op de tag “WordPress” krijg je ook de eerder geplaatste berichten over WordPress Plugins en WordPress Veilgheid te zien.

De tags vind je ook onder de button “berichten” → “tags”.

De lees meer-button

Zoals hierboven beschreven wordt ieder bericht automatisch op een speciale overzichtspagina geplaatst. Meestal wordt op die pagina slechts een klein stukje van het bericht weergegeven. Als je op de titel van het bericht klikt ga je verder naar het volgende bericht.

Je kunt zelf bepalen hoe lang het stukje tekst op de overzichtspagina moet zijn met de knop “meer lezen tag invoegen”.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Heeft deze informatie je geholpen?

Andere bezoeker bekeken ook