• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social media in Engeland wordt aan banden gelegd?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 16 augustus, 2011 in Kenniscentrum, Social Media

Al een tijdje is het onrustig in Engeland. Wat begon in Londen breidde zich later uit naar Birmingham, Peckham, Liverpool, Leicester, Wolverhampton en meer steden. Het begon met een demonstratie en is geëscaleerd tot georganiseerde criminaliteit in de vorm van plundering, rellen en brandstichting. Nu moeten social media helpen om hier een einde aan te maken.

De overheid schakelt nu de hulp in van de Britse inlichtingendienst (MI5) en geheime dienst (GCHQ). De herrieschoppers hebben veel contact met elkaar via Blackberry Messenger en andere social media. Via ping berichten spreken ze locaties af of waarschuwen ze elkaar voor de politie.

De geheime dienst kan berichten die via Blackberry Messenger worden verstuurd onderscheppen. Zo kunnen ze achterhalen waar mogelijke nieuwe rellen of plunderingen plaats gaan vinden. Vervolgens gaat de inlichtingendienst in samenwerking met de politie proberen te achterhalen wie de eigenaren zijn van de telefoons. Deze personen worden dan mogelijk opgepakt.

Premier James Cameron denkt erover na om herrieschoppers een verbod(?) te geven op social media. Ook kondigde hij aan dat Theresa May (minister van Binnenlandse Zaken) gaat praten met Facebook, Twitter en Blackberry (RIM) over hun verantwoordelijkheden.

Ik ben benieuwd wat voor concrete stappen Engeland gaat nemen tegen social media en wat het effect hiervan zal zijn.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *