Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Slimmer werken met Social Media

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 8 september, 2011 in Kenniscentrum, Social Media

Het kan u niet ontgaan zijn: social media is een hot topic voor uw marketing afdeling. Beter gezegd, als men praat over social media en organisaties dan komt het praktisch altijd neer op marketing strategieën. Daarmee wordt social media onrecht aangedaan; social media is ook een perfecte tool voor andere onderdelen van uw organisatie.

Kennis Management 2.0

De wetenschap begint zich langzamerhand te beseffen dat social media niet alleen een onderwerp is waarmee studenten studieontwijkend gedrag vertonen, maar wel degelijk meerwaarde heeft voor organisaties. Naast de bekende marketing opties die veelal worden uitgelicht op blogs, rapporten en wetenschappelijke artikelen, is er een trend gaande in kennis management.

Kennis management is het beheer van kennis binnen een of meerdere organisaties. W
ar in kleine organisaties de kennis overzichtelijk in beheer is en makkelijk rond vloeit, is dit in grote multinationals niet zozeer het geval. Neem daarbij de risico’s die een organisatie loopt als een ster-medewerker uw organisatie verlaat en daarmee de helft van alle klanten meetrekt, en het nut van een kennis management systeem laten zich raden.

Om alle kennis binnen een organisatie op te slaan en vervolgens te verspreiden kunnen social media worden gebruikt. Deze systemen, vaak benoemd als kennis management 2.0,  bestaan onder andere uit social networks, wiki’s en blogs.

Dit artikel laat zien hoe u kunt profiteren van kennis management 2.0, in de vorm van een sociaal netwerk speciaal voor uw organisatie.

 

Onderzoek

Begin dit jaar is er een studie gehouden door de faculteit Information & Computing Sciences van de Universiteit Utrecht, waarin werd gekeken hoe organisaties Yammer implementeren. Yammer is een sociaal netwerk gericht op organisaties. Met behulp van het emailadres van uw organisatie logt u in op Yammer, wat zich het makkelijkst laat omschrijven als een combinatie van Facebook en twitter. Medewerkers posten waar ze aan werken, stellen vragen over problemen die ze tegenkomen en volgen andere medewerkers zodat ze op de hoogte blijven van de gebeurtenissen. Nederland is het tweede land in de lijst van Yammer gebruikers; de Verenigde Staten gaan voorop. Interessant genoeg is er nog nooit een studie gedaan hoe effectief Yammer, of enig ander sociaal netwerk, is binnen een organisatie. Door te kijken hoe kennis word gedeeld, opgenomen en hergebruikt binnen de betreffende organisaties kon deze effectiviteit worden gemeten.

De organisaties zijn grote Nederlandse organisaties, met meerdere gebouwen en divisies, tussen de 50 en 1200 medewerkers. Sommige organisaties hebben duidelijke verwachtingen gesteld van de Yammer implementatie, anderen werden simpelweg geconfronteerd met de implementatie omdat medewerkers zelf een Yammer netwerk kunnen opstarten. Bij deze organisaties waren geen verwachtingen noch doelen gesteld.

 

Resultaten

De eerste resultaten van dit onderzoek zijn hieronder kort uitgewerkt, ze beslaan nog niet alle organisaties die zijn getoetst en komen uit kwalitatief onderzoek.

 

Management Ondersteuning

Zoals verwacht, en eerder aangetoond in onderzoek naar implementaties van algemene informatie systemen, is ondersteuning van het management zeer belangrijk. Behalve dat de directe communicatie tussen het hoger management en de werknemers zeer wordt gewaardeerd, geeft management ondersteuning validatie aan werknemers dat het participeren op het sociale netwerk als nuttig wordt beschouwd. Dit heeft vermoedelijk te maken met de denotatie van Facebook als entertainment en niet als nuttig tijdbestek. Daarnaast kunnen mogelijk vraagstukken beter worden beantwoord zoals privacy en beveiligingsproblemen; in sommige organisaties wilde het IT departement zich niet bezig houden met Yammer omdat die uren niet konden worden geschreven.

Organische Groei

Alle organisaties lieten het netwerk groeien zonder veel interventie. In sommige gevallen werd er een algemeen organisatie-breed netwerk opgezet, maar verder was de groei organisch. Dit wordt als zeer prettig ervaren door de medewerkers, maar kan als nadeel hebben dat er een wildgroei aan groepen en netwerken kan ontstaan.

Doelen & Verwachtingen

Geen enkele organisatie had concrete doelen gesteld. Dit maakt het zeer lastig om de effectiviteit te meten, laat staan te kunnen doorgronden of een sociaal netwerk een geschikte kennis tool is voor de desbetreffende organisatie.

Participatie

Er is vaak een scheve verhouding tussen gebruikers die lezen en daadwerkelijk wat schrijven op het netwerk. Gebruikers geven aan dat de incentive om actief deel te nemen in het netwerk daardoor afneemt, wat een negatieve spiraal tot gevolg kan hebben. Interessant genoeg vinden gebruikers de vrijheid om te kunnen lezen wat hij of zij interessant vind zonder enige belemmering van de organisatorische structuur juist het grote plus punt van een social network. Het lijkt er dus op dat er een hefboom effect optreed naar mate meer mensen actief deelnemen (lees: schrijven) op het netwerk, des te effectiever het netwerk word.

Toegankelijkheid

Omdat de interface van Yammer zoveel overeenkomt met Facebook en twitter, hebben gebruikers van de sociale media geen moeite om over te stappen naar Yammer. Gebruikers zonder die voorkennis geven aan dat ze zonder al te veel moeite kunnen switchen. Daarnaast zijn veel medewerkers buiten de vaste werktijden actief op het sociale netwerk dankzij apps voor smartphones, tablets en de web applicaties. Dit maakt de toegankelijkheid op andere locaties (zoals bijvoorbeeld onderweg naar een bespreking) ook mogelijk.

 

Yammer in uw organisatie

Ondanks dat dit pas de eerste resultaten zijn, volledige resultaten worden eind dit jaar verwacht, zijn er nu al een paar interessante vondsten die u kunnen helpen Yammer op te zetten in uw organisatie.

  1. Zorg voor management support. Hoe triviaal dit ook klinkt, omdat iedere willekeurige werknemer een gratis netwerk kan opzetten wordt hier vaak niet over nagedacht.
  2. Probeer niet te veel te interveniëren, de kracht van het sociale netwerk ligt bij de diversiteit en creativiteit van de gebruikersgroep; creativiteit en verbondenheid wordt gecreëerd omdat medewerkers uit verschillende organisatorische onderdelen drempelloos met elkaar kunnen overleggen. Managers die om input vragen om te behandelen tijdens een afspraak met een relatie is een voorbeeld hiervan, een ander is dat medewerkers uit verschillende divisies elkaar helpen een probleem op te lossen.
  3. Bedenk goed wat u wilt publiceren op het sociale netwerk. De gratis versie van Yammer word gehost in de VS; mogelijk zijn er privacy en beveiligingsrisico’s.
  4. Sommige organisaties geven cursussen om medewerkers het systeem te leren kennen en een cultuur van delen en helpen te creëren.
  5. Als laatste geldt dat ondanks dat er een gratis versie is, een goed plan opstellen, met duidelijke doelen en verwachtingen een must is. Hierdoor kan de effectiviteit worden gemeten en duidelijk worden geëvalueerd of een sociaal netwerk past binnen de organisatie en bereikt wat er wordt verwacht.

Last but not least, probeer het gewoon uit. Tijdens alle sessies werd duidelijk dat werknemers het geweldig vinden dat ze opeens de vrijheid hebben om met elkaar te communiceren, er een systeem is dat ze deels al kennen en dat overal en altijd bereikbaar is via hun eigen apparatuur. Het feit dat gebruikers aangaven dat ze voordat ze naar bed gaan even snel het netwerk checken zegt genoeg.

 

Over de Auteur

Thijs Baars is ondernemer en masterstudent Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Hij was als onderzoeker in het hierboven beschreven onderzoek betrokken als in het vervolg onderzoek. Hij is stiekem nog op zoek naar bedrijven die Yammer volledig hebben geïmplementeerd in hun organisatie.

U kunt hem bereiken via mail@thijsbaars.nl; twitter: @thijsbaars

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.