Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

SEO & de waarde van feedback

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 7 oktober, 2016 in Blog, Content Marketing, Kenniscentrum, SEO

Deel 4 van een vijfdelige serie.

Zie jij samenhang tussen de twee elementen in de kop van dit artikel? Op het eerste gezicht waarschijnlijk niet. Toch is er overlapping, maar daarover straks meer.

SEO staat voor Search Engine Optimization: de activiteiten die worden ingezet om een webpagina beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Keywords gebruiken, relevante meta-descriptions schrijven, link building, dat soort bezigheden.

Feedback, daarvan weten we wel wat het is. Maar de waarde ervan wordt door veel mensen onderschat. Ook door mij, realiseer ik me nu. Hoeveel mensen heb ik nou eigenlijk gevraagd reactie te geven op mijn blogs van de afgelopen weken, voordat ik ze postte? Leermoment! Want een kritische blik kan veel waarde hebben voor je uiteindelijke tekst.

Eigenlijk schrijf je je webtekst voor twee publieken: je doelgroep en Google. Deze twee publieken hadden tot voor kort een verschillend eisenpakket voor jouw teksten. Voldoen aan exact alle eisen van beide partijen was alleen weggelegd voor ervaren copywriters. Geen probleem als jij dat niet bent, want Google wordt steeds slimmer. De behoeftes van jouw twee publieken komen daardoor steeds dichter bij elkaar te liggen.

SEO

Google rangschikt zoekresultaten op basis van diverse factoren. Scoort jouw webpagina slecht? Dan krijg je dus direct feedback – daar hebben we ‘m, de samenhang! – van Google: je tekst is niet SEO vriendelijk genoeg. (Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die meespelen als het gaat om de vindbaarheid van jouw website. Best4u Internet Marketing vertelt je daar graag het fijne van.)

Een SEO tekst schrijf je om meer bezoekers naar je website te trekken. Deze teksten staan niet direct op de homepage, vaak zijn hier speciale landingspagina’s voor aangemaakt. En dat had, tot voor kort, zo zijn redenen. Er bestonden namelijk een aantal tegenstrijdigheden tussen SEO teksten die je schrijft voor Google en prettig leesbare teksten voor je doelgroep. Nog niet zo lang geleden volgde Google de volgende gedachtegang:

Een belangrijk element voor SEO teksten is het zoekwoord. Vaak kiest men één belangrijkste zoekterm waar echt op gescoord moet worden, twee tot drie ondersteunende zoektermen en een aantal synoniemen. Een zoekterm kan uit één of meer woorden bestaan en bevat vaak een plaatsnaam. Stukadoor Amsterdam, bijvoorbeeld. Google vindt het prettig als je dat zoekwoord direct aan het begin van je tekst zet en regelmatig laat terugkomen. Voor mensen zoals jij en ik voelt het onnatuurlijk om een tekst te lezen die begint met een dergelijke woordcombinatie. Wij zijn niet zo gecharmeerd van een tekst die bol staat van de zoekwoorden.

Gelukkig is daar het alsmaar groeiende brein van Google! Want de zoekmachine wordt slimmer en is inmiddels zover dat een tekst, aantrekkelijk geschreven voor jou en mij, ook prima kan scoren op gebied van SEO. Het is niet meer noodzakelijk om zoekwoorden letterlijk in de tekst te plaatsen, Google is namelijk in staat om ook bijbehorende voorzetsels (stukadoor in Amsterdam bijvoorbeeld, leest al veel fijner) te bestempelen als zoekwoord. Een goed geschreven, prettig leesbaar, informatief stuk over stukadoors kan tegenwoordig dus evengoed scoren bij je bezoekers als bij Google.

Dat betekent echter niet dat je helemaal nergens rekening meer mee hoeft te houden. Vorige week stelden we nog dat de perfecte lengte voor je tekst niet bestaat. Het is afhankelijk van jouw tekstdoel of je kiest voor een lange lap tekst of voor een boodschap van drie zinnen. Maar voor Google ligt dat net even anders, de zoekmachine is namelijk gek op teksten van 400 tot 600 woorden. Toch nog een kleine eis, dus.

Nu we weten dat SEO- en andere teksten steeds dichter bij elkaar komen te liggen, kun je vast uit de voeten met de volgende tip: schrijf je tekst eerst op een aantrekkelijke manier voor je doelgroep en pas daarna pas wat SEO trucjes toe, zoals hier en daar een extra zoekwoord. Zo maak je én Google én je lezers blij.

De SEO tekstschrijvers van Best4u zijn gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten. Tevens kunnen de internet marketeers een nauwkeurige zoekwoordenanalyse voor je uitvoeren en je nog veel meer vertellen over zoekmachineoptimalisatie. Neem contact op voor meer informatie.

De waarde van feedback

Niet alleen de feedback die je van Google krijgt (weliswaar in de vorm van een positie binnen de zoekmachine) is relevant. Ook reacties van kritische lezers op je tekst zijn van grote waarde. Een frisse kijk op je tekst geeft je nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat je ook zelf nog eens vanuit een andere hoek naar je tekst kijkt. Laat je tekst checken door iemand uit je doelgroep of door een professionele tekstschrijver, zodat je op basis van hun feedback je teksten kunt optimaliseren.

Ook slim: laat een (andere) professional in jouw vakgebied naar je tekst kijken. Zo weet je zeker dat je informatie klopt en dat je alle belangrijke zaken hebt benoemd. Schrijf je over een onderwerp waarvan je wel de basiskennis hebt, maar niet alles tot in detail weet, wees dan zéker niet bang om feedback te vragen aan een kenner. Zonder de feedback van mijn collega van de Internet Marketing afdeling was deze tekst dan ook een stuk minder actueel geweest. Krachten bundelen brengt je verder!

Heb je behoefte aan de frisse blik van een contentstrateeg op je teksten? Of wil je begeleiding in het schrijven van je webteksten? Neem dan gerust contact met ons op. Volgende week volgt het laatste deel van deze contentserie, over scanbare teksten en je website als je digitale gezicht.

Eline

Eline

Teksten en woorden inspireren mij enorm. Dagelijks ben ik bezig met het zoeken naar de juiste woorden om de boodschap van ons - als jouw online wegwijzer - optimaal aan jou over te brengen.
Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.