• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google Instant Pages (NIEUW), Nu nòg sneller je informatie vinden

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 24 juni, 2011 in Google, Kenniscentrum, SEO

Google, wie zoekt er niet mee? Bijna iedereen. Google is een gigantisch en succesvol bedrijf en het lijkt wel of niets ze in de weg staat. Toch moeten ze ervoor zorgen dat hun gebruikers tevreden blijven. Daarom is er nu Google Instant Pages.
Google is de manier om snel de informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Maar met snelle zoekresultaten ben je er nog niet. Een snelle website is ook erg belangrijk. Een trage website wekt immers veel irritatie op. Soms zoveel dat bezoekers besluiten je website weer te verlaten zonder hem gezien te hebben. Zonde.

Google heeft daar nu een oplossing voor. Instant Pages. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft, laadt Google automatisch en direct het eerste zoekresultaat. Wanneer je hier vervolgens op klikt hoef je niet te wachten tot de website geladen is. Alle teksten en afbeeldingen worden meteen weergegeven. Je hebt een laadtijd van 0,0 seconden.

In deze video is duidelijk te zien wat het effect is van Instant Pages. Het scheelt meerdere seconden met het laden van dezelfde pagina. Het zijn natuurlijk maar seconden, maar toch zie ik er het voordeel van in. Wanneer je iets zoekt wil je het zo snel mogelijk vinden. Ook als het niet is wat je zoekt wil je dit snel kunnen zien om je zoektocht te kunnen vervolgen.

Er zijn echter ook een paar nadelen. Instant Pages is alleen beschikbaar in Google’s eigen browser Chrome. Daarnaast wordt alleen het eerste zoekresultaat geladen. Mocht je vervolgens die site verlaten en het volgende resultaat aanklikken, moet je toch echt wachten tot deze site geladen is.

Buiten dat om zie ik een duidelijk voordeel in deze ontwikkeling. Ik zelf gebruik google.nl als startpagina. Vaak typ ik hier de bedrijfsnaam in, in plaats van de complete URL in de adresbalk te typen. Door de komst van Instant Pages kom ik nu nog sneller op de gewenste website, zonder laadtijd!

Wat is jouw mening over deze ontwikkeling?

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *