Magento, of toch WooCommerce?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

woocommerce-vs-magento

>> Gepost op: 15 juni, 2015 in Algemeen, E-commerce, Kenniscentrum

Naast Magento en WooCommerce zijn er veel systemen die webwinkel functionaliteiten aanbieden. In dit artikel focusen wij op twee erg bekende systemen. Beide open source systemen domineren in hun markt. WordPress doet dat binnen het landschap van Content Management Systemen en Magento binnen e-commerce platformen. Maar welk systeem kun je nu het beste kiezen als je een webwinkel start?

Magento is geschikter bij grotere aantallen producten (meer dan 500), meerdere talen, koppelingen en/of multi-stores. WooCommerce is over het algemeen geschikter voor de startende webwinkelier.

In de regel bevat Magento veel meer functionaliteiten dan WooCommerce. WooCommerce is tenslotte ook een (uitgebreide) plugin van het CMS WordPress, het blijft een uitbreiding op een systeem in plaats van dat het systeem van zichzelf al een webwinkel is. En dat merk je.

Waarom Magento?

Magento staat bekend om zijn vele toepassingen en mogelijkheden om het te koppelen met externe applicatie en databases. Denk bijvoorbeeld aan een kassasysteem, of een externe (dropshipment) leverancier die de voorraden bijhoudt en de bestellingen levert. Mijn collega Kasper heeft een artikel geschreven over zijn top 5 must-have Magento extensies.

Daarnaast staat Magento bekend om zijn actieve community die continu bezig is met het uitbrengen van specifieke plugins/uitbreidingen om hele specifieke wensen mogelijk te maken.

Zo is het onder andere mogelijk om bij de verzending van een bestelling een afhaalpunt op te geven, of aan te geven op welke dag je de bestelling wil ontvangen. Uiteraard moet de verzendpartij dit ook ondersteunen.

Daarnaast biedt Magento de mogelijkheid om meerdere webwinkels vanuit één omgeving te maken. Waardoor het mogelijk is om één product op twee webshops aan te bieden, waarbij de producten op beide webshops dezelfde, of verschillende prijzen, omschrijvingen en dergelijke kunnen hebben.

Waarom WooCommerce?

Het bevat alle basis zaken voor het runnen van een goede webshop en het is lichter in gebruik. WooCommerce is Ideaal voor een losstaande en startende webwinkel. Met losstaand wordt bedoeld dat er niet wordt samengewerkt met een extern systeem/database.

Doordat WooCommerce bovenop het CMS WordPress draait, bevat het daarnaast erg veel makkelijke opties om het normale ‘website deel’ te beheren.

Nadeel Magento

Het kost meer tijd om de uitgebreide admin opties onder de knie te krijgen en er komen hogere kosten bij kijken voor zowel ontwikkeling als de onderhoud en hosting. 

Nadeel WooCommerce

Bij specifieke wensen en eisen voor de werking van de webshop loop je al snel tegen beperkingen aan. Daarnaast heeft WooCommerce geen uitgebreide API.  Dit houdt in dat koppelingen met externe systemen moeilijker te leggen zijn. Ook mis je bij grotere aantallen producten en bestellingen gebruiksgemak.

Meer informatie

Officiële WooCommerce website
Officiële Magento website

Uiteraard kun je ook ons altijd even benaderen voor een vrijblijvend advies!

Siebe

Siebe

Als accountmanager en projectleider ben ik continue bezig om mijn kennis te verbreden en mij te verdiepen in diverse materie.
Siebe

Laatste artikelen van Siebe