Benieuwd hoe gebruiksvriendelijk jouw website is?
Doe de gratis website scan en kom erachter!
Slider

Kenniscentrum

Wat is een domeinnaam?

Een domein is misschien een wat lastiger woord maar als we het vertalen naar de woorden ‘eigen online adres’ dan wordt het al iets makkelijker. Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website van plan bent te gaan maken.

Een domeinnaam bestaat uit twee delen de naam en de extensie. Met extensie wordt bedoeld het gedeelte dat achter de punt staat zoals bijvoorbeeld:

  • .nl
  • .com
  • .be
  • .net
  • .org
  • .info

Er komen steeds meer extensies beschikbaar deze zijn terug te lezen in ons eerder geschreven blogbericht.

Je kunt er ook altijd voor kiezen om meerdere extensies vast te leggen voor je domeinnaam. Heb je bijvoorbeeld een website met de extensie .NL dan kan je er ook nog voor kiezen om een extra domeinnaam te registreren op .BE met dezelfde naam mits deze niet al is geregistreerd door iemand anders. Dit kan dan natuurlijk met allerlei verschillende soorten extensies.

De naam die voor de punt komt te staan kun je helemaal zelf verzinnen maar ook hierbij is het zo als die nog niet is geregistreerd door iemand anders.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de domeinnaam. De domeinnaam is het soort visite kaartje van je bedrijf. Als je een gemakkelijke naam kiest die goed te onthouden is zal je dit terug zien in het aantal bezoekers die je website bezoeken of zelfs terug komen voor herhalingsaankopen. Ook is het belangrijk dat je hiermee vertrouwen uit straalt.

website laten maken begrippen

Een website laten maken? Dit zijn de belangrijkste begrippen

Geplaatst op: 20 januari 2017 door: Dennis

“In welke browser bekijk je je website momenteel?”, “Zou je de verhuiscode kunnen aanleveren?”, “Welke domeinnaam wil je registeren?”. Het is slechts een kleine greep uit de vele vragen die ik dagelijks stel aan onze klanten en de termen die ik gebruik als supportmedewerker. Voor mij en mijn collega’s doodgewone taal, maar ik kan me

Lees meer »