• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het belang van een responsive website voor Google

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

 Webdesign

Webdesign is een woord wat veel voorkomt. Webdesign is in het simpel gezegd het vormgeven van een website maar ook de technische ontwikkelingen vallen onder het woord webdesign. Het is te verdelen in twee onderdelen:

  • Front-end
  • Back-end

De woorden zeggen het eigenlijk al een beetje. ‘Front- end’ dat gaat dus over de vormgeving van de website aan de voorkant en ‘Back- end’ over de achterkant van de website zoals de technische ontwikkelingen.

Onder de technische ontwikkelingen vallen verschillende onderdelen zoals:

Structuur

Een overzichtelijke structuur is natuurlijk een belangrijke prioriteit. De bezoeker kan zich hierdoor zelf navigeren door de website heen zodat je de aandacht van de bezoeker vasthoud. Hierbij kan je denken aan duidelijke keuze menu’s en goede zoekfuncties.

Opmaak

Ook de opmaak van de website moet duidelijk zijn. Hierbij kan je denken aan de teksten. Zorg ervoor dat elke tekst de zelfde lettertypes en grootte gebruiken. Hiermee straal je duidelijkheid en overzichtelijkheid uit. De opmaak van een website wordt ingesteld in HTML of CSS.

Dynamische en interactieve webpagina’s

Om je pagina wat uitdagender te maken voor de bezoeker kun je gebruik maken van verschillende elementen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een filmpje te plaatsen over bepaalde onderwerpen, interactieve plaatjes of een mouseover. Hierdoor zorg je ervoor dat je website nog interessanter wordt voor de bezoeker.

Zorg er dus voor dat al deze aspecten er goed in zitten zodat de bezoeker zichzelf zonder enige moeite door de website kan navigeren. Hierdoor houd je de aandacht vast van de bezoeker en kan het zich vormen tot een potentiële klant.

responsive website

Het belang van een responsive website voor Google

Geplaatst op: 2 maart 2017 door: Jordi

Maar liefst 75% van al het internetverkeer zal in 2017 afkomstig zijn van een mobiel apparaat, blijkt uit cijfers van Zenith Media. Het is dan ook niet gek dat een responsive website de standaard aan het worden is in de online wereld. Niet voor niets geeft Google websites die responsive (ook wel mobielvriendelijk) zijn vanaf

Lees meer »

website laten maken begrippen

Een website laten maken? Dit zijn de belangrijkste begrippen

Geplaatst op: 20 januari 2017 door: Dennis

“In welke browser bekijk je je website momenteel?”, “Zou je de verhuiscode kunnen aanleveren?”, “Welke domeinnaam wil je registeren?”. Het is slechts een kleine greep uit de vele vragen die ik dagelijks stel aan onze klanten en de termen die ik gebruik als supportmedewerker. Voor mij en mijn collega’s doodgewone taal, maar ik kan me

Lees meer »

WordPress website laten maken

Geplaatst op: 5 januari 2017 door: Best4u

Was het bijhouden van een goede website een paar jaar geleden nog enkel voorbehouden aan programmeurs; vandaag de dag kun je het zonder al te veel inhoudelijke kennis aardig ver schoppen. Een eigen blog of website bijhouden is dankzij content management systemen als WordPress ook voor de leek mogelijk. Met WordPress zet je je website

Lees meer »

ontwerp van een website beoordelen

Hoe beoordeel je het ontwerp van een website?

Geplaatst op: 15 december 2016 door: Edwin

Het is zover, je krijgt een nieuwe website! Je huidige website is toe aan vernieuwing of wellicht heb je nog nooit een website gehad. Wat de reden ook is, jouw onderneming gaat binnenkort gepresenteerd worden middels een mooi online product. Het ontwerp van een website beoordelen is een belangrijke stap die goed moet worden gezet

Lees meer »