Benieuwd hoe gebruiksvriendelijk jouw website is?
Doe de gratis website scan en kom erachter!
Slider

Kenniscentrum

Wat is een template?

Een template kun je eigenlijk zien als een soort sjabloon die voor een groot deel al passend is gemaakt. Het enige wat in een template aangepast moet worden is de inhoud.

Het proces van het geheel bouwen van een nieuwe website kost veel tijd. Door een template sla je als het ware een grote stap al over. Hierdoor blijft er meer tijd over om de inhoud van de template goed in te vullen.

De templates zijn vaak zelf ook gemakkelijk aan te passen zonder heel veel kennis te hoeven hebben van HTLM of CSS.

Hoe installeer je een template op Wordpress?

Door het grote aanbod aan gratis en betaalde templates vanuit Wordpress zelf kun je er dus een kiezen die bij je eigen wensen past.

Er zijn verschillende opties om templates te installeren. Hieronder worden er twee opties weergegeven:

• Een template vanuit Wordpress zoeken en direct installeren
  • Een thema als ZIP-bestand uploaden

Een template vanuit Wordpress zoeken en direct installeren

Als je een gratis template hebt gevonden die je graag wilt installeren op je Wordpress website kun je deze heel eenvoudig installeren. Dit kun je doen door een aantal stappen te volgen. Bij de eerste stap ga je naar Weergave > Thema’s daar klikt je vervolgens op Nieuwe toevoegen.
thema

Op de pagina waar je vervolgens op komt kun je je template gaan zoeken die je graag wilt. Je komt bij een grote filter en vanuit hier kun je je eigen voorkeur aanvinken en zoeken. Als je al weet hoe de template heet die je wilt kun je die ook vinden via zoeken.

Als je de template naar wens hebt gevonden klik je op installeren. Zodra Wordpress de template heeft geïnstalleerd kun je gaan kijken of die naar wens is. Je krijgt verschillende opties te zien:

• Voorbeeld: Hierbij kun je zien hoe de template er met jouw eigen content uit komt te zien.
  • Activeren: De nieuwe template wordt geactiveerd en de oude gedeactiveerd.
  • Terug naar de thema installatiehulp: Deze optie is voor als je nog meer templates zou willen installeren.

Een template als ZIP-bestand uploaden

Als je een mooie template hebt gekocht of gedownload via iets anders dan Wordpress en je wilt deze template installeren? Is eigenlijk net zo eenvoudig als de optie hierboven.

Je doet eigenlijk precies hetzelfde je gaat eerst naar Weergave >Thema’s daar klikt je vervolgens op Nieuwe toevoegen Hier krijg je weer de grote filter te zien. Nu kies je boven aan alleen niet voor de optie ‘zoeken’ maar voor de optie ‘uploaden’.

thema-uploaden

Ook hier krijg je aan het einde het scherm te zien met de verschillende opties die je kunt kiezen.

Een standaard thema heeft echter ook nadelen. Daarom geloven wij van Best4u meer in een ontwerp op maat. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.