Benieuwd hoe gebruiksvriendelijk jouw website is?
Doe de gratis website scan en kom erachter!
Slider

Kenniscentrum

Wat is een landingspagina?

Het belangrijkste doel van een landingspagina is natuurlijk om de bezoeker om te zetten in een potentiële klant. De landingspagina moet er voor zorgen dat je jouw product of dienst onder de aandacht brengt en er voor zorgt dat de bezoeker daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

Een landingspagina is een aparte pagina op je website die er voor zorgt dat de bezoeker terecht komt op de pagina waar hij of zij naar op zoek is. De bezoeker hoeft op deze manier niet de hele website af te zoeken. Aan de hand van de ladingspagina zorg je er voor dat de bezoeker niet van de website afgaat maar je houd de aandacht.

Wat is een call to action?

Het belangrijkste gedeelte van de landingspagina is de call to action button je wilt ervoor zorgen dat de klant daarop klikt en de aankoop doet of bijvoorbeeld een offerte aanvraagt. Zoals bij de afbeelding hieronder is goed te zien wat bedoeld wordt met de call to action button:
landingspagina-1

Hoe maak je een landingspagina in Wordpress?

Het maken van een landingspagina bestaat uit een aantal stappen. Hieronder zullen de punten stap voor stap worden aangegeven.

  • Stap 1: Nieuwe pagina aanmaken
  • Stap 2: Content toevoegen
  • Stap 3: Onder pagina-attributen ( aan de rechter kant ) kun je onder het woord template kiezen wat voor pagina het moet worden. Deze moet dan komen de staan op ladingspagina.

Gerelateerde onderwerpen