• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google Shopping: Nieuwe kansen voor webshops

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 16 februari, 2011 in E-commerce, Google, Kenniscentrum

Google heeft onlangs de virtuele deuren van Google Shopping geopend in Nederland. Dit geeft webwinkels de mogelijkheid om hun producten te uploaden naar Google en deze vervolgens te laten weergeven in de organische zoekresultaten.

Consumenten

Je bent op zoek naar een product. Wanneer je in Google zoekt op de naam van het product zie je in de resultaten meteen waar het product te koop is en tegen welke prijs. Is dat niet handig? Zeker. Voor consumenten wordt het zoeken naar een product op deze manier nog makkelijker en sneller gemaakt. Wanneer je op de link klikt beland je meteen bij het juiste product.

Voordeel en nadeel voor webshops

Voor webshops is dit een uitgelezen kans om hun producten op een andere manier aan te bieden. Ze hebben direct contact met de consument en deze kan heel snel het juiste product vinden en kopen. Maar er zit ook een nadeel aan Google Shopping voor webwinkels. De Shopping resultaten worden weergegeven boven de standaard organische zoekresultaten. Hierdoor zakken deze resultaten naar beneden en belanden al snel buiten beeld. Dit is natuurlijk nadelig voor deze bedrijven. Zij zullen dus extra hun best moeten doen om toch in beeld te blijven.

Vergelijkingssites

De vergelijkingssites krijgen er een serieuze concurrent bij. Google heeft immers een bereik van ruim 90% terwijl Beslist.nl, Kieskeurig.nl en Vergelijk.nl het moeten doen met 10%. Het lijkt een kwestie van tijd voordat deze sites ten onder zullen gaan. Er is echter één partij die een kans maakt om een geduchte concurrent te worden van Google Shopping: Bol.com Plaza. Deze webwinkel laat concurrenten gebruik maken van hun grote bereik om zo producten onder de aandacht van de consument te brengen. Bol.com ontvangt hiervoor een percentage van de omzet.

Verschil

Het verschil tussen Google Shopping en vergelijkingssites is dat Google met Shopping producten niet rankt op de laagste prijs, maar op basis van informatiekwaliteit. Denk vooral aan het hebben van reviews, unieke content en de beschikbaarheid van het product.

Macht

Met al die nieuwe producten van Google vraag ik mij af hoe lang het nog duurt voordat Google het hele internet in zijn macht heeft. Denk jij dat Google het hele internet in zijn macht krijgt? Of denk je dat consumenten of bedrijven daar vroeg of laat een stokje voor zullen steken? Laat het weten in de comments!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *