• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gebruik van Social Media in Nederland

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 30 november, 2011 in Kenniscentrum, Social Media

Het gebruik van social media in Nederland neemt aanzienlijk toe. Dit blijkt uit het feit dat steeds meer mensen van de Nederlandse bevolking iets over zijn/haar interesses en persoonlijkheid kenbaar wil maken. Tegenwoordig maken zo’n 10 miljoen mensen uit Nederland gebruik van deze sociale netwerken, je zult het niet verwachten maar Hyves is nog steeds de populairste met een aandeel van 50% van de sociale netwerkgebruikers. Daarop volgend gebruikt 44% van de social media gebruikers het steeds bekender wordende Facebook. Ook tweeten is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, Twitter is momenteel goed voor 17% van de gebruikers van de sociale netwerken. Overigens is Nederland nog maar een kleine gebruiker (68%) wanneer je kijkt naar het Europese gemiddelde (73%).

Vooral de Zuidelijke en Oostelijke gedeelten van Europa hebben een nadrukkelijk hoger gebruik op het gebied van sociale netwerken. Tevens blinkt Nederland wel uit in het gebruik van LinkedIn (20%) ten opzichte van het Europese gemiddelde van (11%).

Twitter het kleine broertje

Onlangs werd bekend dat Twitter het kleine broertje is onder de sociale netwerken. Namelijk 81% van de Nederlandse bevolking kent Twitter, maar het gebruik van dit kleine broertje ligt op 17%. Een positief punt is dat 14% wel van plan is Twitter te gaan gebruiken in de nabije toekomst.

Volgen van merken

Ook het volgen van merken is heel populair onder de Nederlandse gebruikers van de sociale netwerken. 30% van de social mediagebruikers volgt namelijk minimaal één merk.
In dit merkenverhaal zijn er twee categorieën die zich daarin onderscheiden, vooruitstrevende technologieën en mode zijn namelijk niet meer weg te denken uit het volgregister van de huidige sociale netwerkgebruiker.

Conclusie

De sociale netwerken zijn tegenwoordig belangrijke elementen van het sociale leven van 10 miljoen surfende Nederlanders. Eigenlijk is de sociale media onmisbaar geworden voor een groot deel van de Nederlandse bevolking.

Mijn visie over Social Media

Ik denk dat het offline communiceren tussen de social mediagebruikers steeds verder de afgrond in zal glijden. Bent u het hier niet mee eens en heeft een mening die hier totaal van afwijkt? Laat het dan meteen weten en reageer!

 

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *