Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Deze onderdelen bepalen de prijs van een maatwerk website

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 19 februari, 2018 in Algemeen, Blog, Kennisbank, Kenniscentrum, Ondernemen, Webdesign

Als je als ondernemer op zoek bent naar een webbureau voor je nieuwe website zijn er verschillende onderdelen die je kritisch onder de loep neemt. Je wilt weten welke kwaliteit het bedrijf kan leveren, of de service die het bedrijf biedt aansluit bij jouw verwachtingen en of het bedrijf wel beschikt over voldoende ervaring om jouw gloednieuwe website te ontwikkelen. Een ander belangrijk onderdeel, dat doorslaggevend kan zijn én per bedrijf enorm kan verschillen, is de prijs van een maatwerk website.

Prijzen voor maatwerk websites zijn afhankelijk van vele factoren. Welke functionaliteiten heeft je website nodig? Hoeveel pagina’s wil je op maat laten ontwerpen? En maak je je keuze voor de korte of langere termijn? Allemaal vragen die van toepassing zijn op de investering die je uiteindelijk doet voor je nieuwe website. Om je op weg te helpen bij je keuze gaan we in dit artikel dieper in op prijsbepalende onderdelen bij een nieuwe website.

1) Complexiteit van de website

Binnen het begrip “maatwerk website” zijn de mogelijkheden eindeloos. Uiteraard hangt het aantal functionaliteiten dat je wenst en de complexiteit daarvan samen met een stijgend prijskaartje. Zie jij je website als een online visitekaartje met daarop je bedrijfsinformatie en wat foto’s? Dan ben je voor een heel ander bedrag klaar dan wanneer je een specifieke koppeling nodig hebt, bijvoorbeeld met een extern systeem dat de reserveringen van jouw hotel beheert.

Beschikt het personeel van het webbureau over de juiste vaardigheden om al jouw technische wensen te realiseren? Dan zullen de prijzen die dat bedrijf hanteert ook hoger liggen in vergelijking met een bedrijf dat zich beperkt tot de ‘basisvaardigheden’ van webdeveloping. Het ene bedrijf richt zich dan ook op de intensieve, langdurige projecten, terwijl het andere bedrijf wekelijks veel meer websites oplevert die technisch minder ingewikkeld in elkaar zetten.

Naast maatwerk kun je met de plugins van WordPress – het CMS waarin Best4u haar websites bouwt – ook heel veel extra functionaliteiten toevoegen. Wel is het verstandig om het gebruik van plugins binnen de perken te houden. Elke plugin moet immers op tijd geüpdatet worden en sommige plugins kunnen je website ook trager maken. Het webbureau dat je kiest kan je hierin meestal wel adviseren. Daarbij komen we bij punt twee van dit artikel: support.

2) Support

Een veelgehoord probleem onder MKB’ers is dat ze er geen tijd voor kunnen vinden om hun website goed te onderhouden. Bovendien hebben veel ondernemers weinig ervaring met of kennis van websites en alle facetten die daarbij komen kijken. Ondersteuning en advies vanuit een ervaren webbureau is voor hen zeer gewenst. Niet elk webbureau biedt echter die ondersteuning. De ‘goedkopere’ bedrijven staan vaak verder van de klant af en hebben weinig tot geen persoonlijk contact. Wellicht hebben zij een groot klantenbestand maar besteden ze per klant veel minder tijd aan service en support dan het webbureau dat een wat hogere prijs hanteert.

Soms werkt een webbureau met een vast aantal support-uren per maand waarvan de kosten al doorberekend zijn in de prijs voor de website. Veel kwalitatieve webbureaus werken echter met support pakketten. Als klant betaal je dan periodiek een vast bedrag (naast het eenmalige bedrag voor de website) en ben je verzekerd van de hulp van een servicedesk met ervaren medewerkers die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Afhankelijk van de inhoud van het pakket kunnen ook zaken als de beveiliging, het updaten, monitoren en het maken van backups van je website inbegrepen zijn.

3) Veiligheid

Online veiligheid is een onderwerp dat in razendsnel tempo steeds belangrijker wordt. Met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die de Wet bescherming persoonsgegevens vervangt, laat de overheid zien dat de privacy van consumenten een belangrijk issue is. De ondernemer die sinds 25 mei 2018 niet aan de vernieuwde regelgeving voldoet, riskeert flinke boetes.

“Een kwalitatief webbureau hecht bovengemiddeld veel waarde aan de veiligheid van jouw online product”

Naast de nieuwe regels bestaan er ook allerlei andere maatregelen om online veiligheid te bevorderen. Dat het hard nodig is om extra aandacht te besteden aan veiligheid blijkt wel uit het rapport van de Online Trust Alliance; zij concluderen in hun meest recente Cyber Incident & Breach Trends Report dat het aantal cyber-incidenten in 2017 bijna verdubbeld is ten opzichte van het jaar ervoor.

Een kwalitatief webbureau hecht bovengemiddeld veel waarde aan de veiligheid van jouw online product, in dit geval een maatwerk website. Dat gebeurt niet alleen door middel van zichtbare maatregelen, zoals een SSL certificaat, maar ook door periodieke beveiligingsupdates, beveiligde servers en het op de voet volgen van de laatste trends en ontwikkelingen. Aan deze werkzaamheden hangt uiteraard een prijskaartje. Een goed beveiligde website is echter een zeer verstandige investering in een tijd waarin het aandeel van cybercriminaliteit alsmaar groter wordt.

Bij sommige bedrijven kun je kiezen voor een combinatie van support en security. Je kunt dan niet alleen onbeperkt met vragen bij de supportmedewerkers terecht, maar zij zorgen er ook voor dat je website optimaal beveiligd is en blijft zodat je hier als MKB ondernemer niet wakker van hoeft te liggen.

4) Lange termijn

De mogelijkheden op het gebied van online diensten zijn enorm en bijna dagelijks ontstaan er nieuwe kansen op het internet. Wil je als MKB ondernemer online groeien, dan is het verstandig om te kiezen voor een webbureau dat alle online diensten onder één dak aanbiedt. Dat bedrijf groeit dan namelijk met je mee en biedt je de juiste diensten op de momenten dat jij ze nodig hebt. Op die manier maak je een lange termijn keus. Wellicht op dit moment een wat grotere investering dan kiezen voor het bedrijf dat alleen je website ontwikkelt en je daarna ‘met rust laat’, maar die investering zal zich op den duur terug betalen.

Een webbureau dat alle online diensten onder één dak aanbiedt kan campagnes op elkaar afstemmen en specialisten met verschillende expertises voor jou laten samenwerken. Dit biedt kansen voor de toekomst. De groei van je onderneming is voor zo’n bedrijf namelijk een belangrijk topic. Bedrijven die zich profileren als kennispartner en jou in al je online vraagstukken kunnen voorzien hanteren over het algemeen hogere prijzen, maar leveren jou ook meer op.

5) Vindbaarheid

Goed vindbaar zijn kan het verschil maken tussen jou en je concurrent en is dus van essentieel belang als je eenmaal een nieuwe website hebt. Een goede vindbaarheid begint al bij de bouw van je website. De webdesigner moet rekening houden met een schone, nette en juiste codering en moet gebruik maken van tags als H1 en H2. Daarnaast speelt de snelheid van je website een belangrijke rol.

Het punt ‘vindbaarheid’ sluit deels aan op het vorige punt. Als je namelijk kiest voor een webbureau dat meerdere online diensten onder één dak aanbiedt (zoals webdeveloping en online marketing) dan is de samenwerking tussen developer en internet marketeer optimaal. Bij de bouw van je website kan de webdeveloper dan namelijk al gebruik maken van de kennis van de internet marketeer.

Zo’n gecombineerde dienst is uiteraard van invloed op de totale kosten die je betaalt voor je website. Een investering in internet marketing doe je echter altijd met de verwachting dat die kosten zich gaan terugbetalen in de vorm van meer leads en aanvragen via je website.

6) Content

Last but not least: de content. De rol van content op een goede website mag zeker niet vergeten worden. Teksten en beelden zijn de wapens die je inzet om je doelgroep over te halen de door jou gewenste actie te ondernemen. Wil je dat de bezoeker jou belt, wil je dat hij/zij veel informatie opdoet via jouw website, wil je dat de bezoeker geïnspireerd wordt door middel van foto’s of wil je interactie met je doelgroep? Je bereikt het allemaal door middel van de juiste content.

Als een webbureau een dienst aanbiedt om de content voor jouw bedrijf te creëren is dat altijd het overwegen waard. Weliswaar sta jij het dichtst bij de identiteit van je bedrijf en weet je als het goed is precies wat je doelgroep wil, maar soms ligt een tunnelvisie op de loer. Heb je al teksten geschreven en is er de mogelijkheid om deze (uiteraard tegen een meerprijs) te laten checken door een contentspecialist, grijp deze kans dan altijd. De specialist weet namelijk precies aan welke eisen de content voor jouw website moet voldoen en kijkt bovendien met een frisse blik naar jouw content.

Ook de diensten van de contentspecialist zijn uiteraard van invloed op de uiteindelijke prijs op de offerte.

Conclusie

‘Dé prijs’ voor een maatwerk website bestaat niet. Het product heet immers niet voor niets ‘maatwerk website’, er kan op zoveel verschillende manieren invulling aan gegeven worden dat geen enkele offerte hetzelfde zal zijn. Het is afhankelijk van de specialisten die een webbureau in huis heeft, de diensten die het bureau aanbiedt, het persoonlijke contact, de complexiteit van de website en de extra’s die je als MKB ondernemer wenst (zoals content en online marketing) welk bedrag er op jouw offerte onder de streep zal staan.

Best4u is zo’n bedrijf dat jou in alle bovenstaande onderdelen kan ondersteunen. Wij werken met verschillende producten om elke ondernemer, groot of klein, van dienst te kunnen zijn. Hier lees je alles over onze mogelijkheden. Wil je jouw wensen persoonlijk bespreken met één van onze adviseurs? Zij komen graag geheel vrijblijvend langs voor een kop koffie en een informatief, informeel gesprek. Bel 0575 512 125 of stuur een mailtje naar sales@best4u.nl.

Eline

Eline

Teksten en woorden inspireren mij enorm. Dagelijks ben ik bezig met het zoeken naar de juiste woorden om de boodschap van ons - als jouw online wegwijzer - optimaal aan jou over te brengen.
Summary
Deze onderdelen bepalen de prijs van een maatwerk website
Article Name
Deze onderdelen bepalen de prijs van een maatwerk website
Description
Dit artikel gaat in op de vraag welke onderdelen prijsbepalend zijn bij een maatwerk website. O.a. de kennis, ervaring en het aantal diensten van het bedrijf spelen een rol.
Author
Best4u Group
Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.