• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen van wireframes

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Voordelen wireframes

>> Gepost op: 16 november, 2015 in Geen categorie, Kenniscentrum

In dit artikel behandelen we de voordelen van wireframes. Allereerst dus de vraag; wat zijn wireframes precies? Simpel gezegd is een wireframe een schermontwerp waarbij het hoofdzakelijk draait om de functionaliteiten en / of mogelijkheden. Het gaat er bij wireframes dus niet zozeer om hoe het scherm er uit ziet maar juist wat er mogelijk is op een scherm en waar deze voor bedoeld is.
Het opzetten van wireframes voorafgaand aan het realiseren van het project bieden voordelen voor zowel de klant als de partij die het geheel uiteindelijk zal gaan realiseren, hierna ontwikkelaar genoemd.

Voordelen voor de klant

  • Verwachting

Het eerste voordeel voor de klant is dat deze door middel van wireframes alvast een visuele impressie krijgt van zijn of haar, waarschijnlijk tekstuele, ideeën. Dit zorgt direct voor het volgende voordeel.

  • Uitgedacht

Aangezien de klant zijn of haar ideeën op papier ziet verschijnen, zorgt dit ervoor dat deze alvast goed nadenkt over zijn eigen idee. Mochten er toch nog bepaalde punten of onderdelen zijn die deze dan anders wenst te zien kan dit nog aangepast worden zonder dat dit te veel arbeid vergt van de ontwikkelaar. Dit resulteert er uiteindelijk in dat de klant tevreden zal zijn over wat deze krijgt aan het eind van de rit.

  • Onduidelijkheden verhelpen

Mocht de klant nog met onduidelijkheden zitten qua bijvoorbeeld de bedoeling van zijn of haar applicatie, dan kan er door middel van wireframes door de ontwikkelaar alvast een voorstel worden gedaan om deze onduidelijkheden op te helderen. Zo maak je direct eventuele onduidelijkheden / knelpunten bespreekbaar, voordat er ook maar begonnen is met de realisatie.

Voordelen voor de ontwikkelaar

  • Functionaliteiten helder

Naast dat het voor de klant op prijs wordt gesteld dat het geheel qua te ontwikkelen applicatie duidelijk is, is dit ook handig voor de ontwikkelaar. Omdat het grote geheel duidelijk is kan hiervoor een schatting worden gemaakt en kan er een beeld worden geschetst naar de klant toe wanneer deze wat kan verwachten.

  • Duidelijke afspraken

Aangezien het geheel dus is gewireframed kunnen er duidelijke afspraken worden gemaakt. Niet alleen voor de planning, zoals hier eerder vermeld, maar namelijk ook wat de klant uiteindelijk kan met zijn of haar applicatie.

De eindconclusie

Zoals hierboven aangegeven biedt het opstellen van wireframes voorafgaand aan de realisatie van een project dus zowel uitkomst voor de klant als voor de ontwikkelaar. Alles staat in het teken om gezamenlijk tot een goed eindresultaat te komen via een, besproken, doordacht en uitgestippeld pad.

Jeffrey

Jeffrey

Binnen ons tech team vertaal ik de wensen van onze klanten in schermontwerpen en test ik applicaties voor oplevering. Uiteraard lever ik daarnaast ook dagelijks support aan onze klanten met mijn andere collega's!
Jeffrey

Laatste artikelen van Jeffrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *