• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een betere website in 5 stappen

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Een betere website in 5 stappen

Wanneer een website aan een aantal voorwaarden voldoet, bereikt de bezoeker eerder het doel dat jij voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld meer offerteaanvragen? Of heb je liever dat men zich direct inschrijft? Wanneer je je website daarop inricht, kan het zomaar gebeuren dat meer bezoekers contact met je opnemen. Een aantal voorwaarden die websites succesvol kunnen maken.

1. Zorg dat de website helder en logisch is (gebruiksvriendelijk).

Het is belangrijk dat je website voor de bezoeker helder is. Dat betekent dat hij meteen de juiste informatie vindt en begrijpt hoe de website in elkaar zit. Probeer de website zo rustig mogelijk te houden. Ga voor jezelf na wie de bezoekers van je website zijn, wat je bezoekers wilen weten en welke functies de website de bezoeker moet bieden. De bezoeker moet niet te veel nadenken over de keuzes welke hem worden voorgelegd.

2. Wees een specialist in je dienst.

Laat zien dat je bekend bent met de materie. Op deze manier wek je vertrouwen bij de bezoeker: jij lijkt er wat van te weten! Ook tips of informatie over ontwikkelingen binnen je branche kun je prima op je website of blog plaatsen.

3. Zorg voor één duidelijke conversiebutton.

Zorg dat de bezoeker begrijpt wat er van hem wordt verwacht met duidelijke conversiebuttons. Laat deze button op elke pagina terug komen zodat de bezoeker hier altijd naartoe kan.

4. Maak het formulier zo kort mogelijk.

Hou het contactformulier kort, maar zorg ook dat het formulier logisch is. Vraag niet naar bankgegevens maar naar contactgegevens, zodat je de rest van het contact telefonisch of per mail kunt doen. Dat wekt meer vertrouwen dan persoonlijke gegevens achterlaten op een website. En hoe langer het formulier, hoe meer het afschrikt.

5. Gebruik referenties om vertrouwen te wekken.

We beschikken allemaal over een oerinstinct:kijken wat anderen doen. Zodra blijkt dat andere mensen baat hebben gehad bij jouw,bedrijf, is het voor mensen gemakkelijk om daarin mee te gaan.

Bij het ontwikkelen of redesignen van je website is het belangrijk om te kijken naar deze eigenschappen en voor jezelf na te gaan of jouw website hierover beschikt.

Een webdesigner en grafisch vormgever kan je hierbij het beste assisteren. Zij weten precies wat wel werkt en wat niet werkt. Naast de aspecten zoals grafische vormgeving, opbouw en structuur van je menu en teksten zijn er ook technische aspecten die de gebruiksvriendelijkheid en de conversiegerichtheid van een website vergroten. Een expert kan ook deze problemen vooraf tackelen.

 

Offerte aanvragen